• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Muşlular Kadir Gecesini dualarla ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'ni Muşlular dualarla ihya etti.

Camiler ibadet etmek isteyen Müslümanlarla doldu taşırken Muş Müftülüğü Salih-Muhlise Camisinde bir mevlit programı düzenledi. Muşlular genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Kadir Gecesi'ni dualarla ihya etmek için Cami'ye akın ederek, İslam ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için dua etti.

Her yaştan insanın camilere koştuğu Kadir Gecesi programı yatsı ve teravih namazından sonra başladı. Namazdan sonra yapılan duaların ardından İl Müftüsü Alaattin Bozkurt bir konuşma yaptı.

Bu gecede meleklerin yeryüzüne misafir olacağını ve insanların dualarla bağışlanma dilemeleri gerektiğini belirten Bozkurt, "Bu gece Cebrail aleyhiselam ve diğer melekler bizlere misafir olacaklar. Bu geceyi ihya edenler, bu gecede dua edenlere Cebrail gelecek ve Allah'ın selamını bizlere ulaştıracaklar. Bu gecede Allah'ın Fazl ve Keremine nail olmak için her şeyden önce kendimiz ile Allah arasında iyi bir tövbe etmemiz gerekir, halisane duygularla tövbe etmemiz gerekir. Bizim küçük büyük günahlarımız çoktur. Kıyamet gününde cennete girmemiz de kolay değildir. Onun için mutlaka anne ve babamızı ziyaret edelim, telefonla görüşelim ve kendilerinden helallik alalım." ifadelerini kullandı.

Müftü Bozkurt'un konuşmasından sonra Kur'an-ı Kerim ve salavatlar eşliğinde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Geceyi ihya etmeye gelen vatandaşlar duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştılar. Dualarla Allah'tan bağışlanma dilediklerini ifade eden vatandaşlar, İslam ümmetine özel olarak dua ettiklerini ifade ettiler.

Kadir gecesinin ibadet etmek için mübarek bir gece olduğunu ifade eden Haşim Korkmazer, "Kadir gecesi ibadet için mübarek bir gecedir. İbadet edeceğiz teşbih namazı kılacağız. Anne babamıza herkese ve ümmeti Muhammed'e dua edeceğiz. Kadir Gecesi kadar iyi bir gece yoktur, bin aya bedeldir." dedi.

Allah'ın bu gecede duaları affettiğini belirten Ömer Bağatur ise, "Kadir Gecesi Kur'an'ı Kerim'in indiği gecedir ve en hayırlı gecedir. Bu gece gökten melekler iniyor, Allah'ın duaları kabul ettiği gecedir. Dualarımızın kabul olması için bu geceye özel camiye gelip dua ediyoruz ve teşbih namazı kılıyoruz. Geceye özel hayır için insanlara şeker dağıttık." diye belirtti.

Allah'ın isimlerini sayarak dua eden Mustafa Özcan, bu gecede dua edip af dilenmesi gerektiğini ve insanların cehennemden kurtulup yüz akıyla cenneti istemeleri gerektiğini söyledi.

Kadir Gecesinin rahmet olduğunu dolayısıyla anne babasına dua etmek için camiye geldiğini ifade eden Abdullah Koç, "Allah'tan af dilemek ve insanlık için dua etmeye geldik. Kadir Gecesi rahmettir bizde dualarımızın kabulü için camiye dua etmeye geldik. Annemize babamıza ve başkalarına dua etmek için geldik." ifadelerini kullandı.

Zeynel Emirkulu, bu gece namaz kılıp Müslümanlara dua edeceğini söyleyerek, "Biz bu gece namaz kılıp dua edeceğiz. Müslümanlara dua edeceğiz. Allah bu mübarek gün hatırına tüm Müslümanları affetsin bizleri de onların hatırına affetsin. Allah tüm Müslümanların Oruç ve namazlarını kabul ettin. Kadir gecesi af gecesidir. Kim af dilerse inşallah Allah onu affeder." şeklinde konuştu.

Emirhan Koçlardan ise, her zaman günahlarının affı için bağışlanma dileyeceğini dile getirerek şöyle konuştu: "Allah bu gecede günahlarımızı bağışlıyor. Eğer kötülük yapmışsak bu gecede Allah'tan af diliyoruz. Günahlarımızı affettirmek için namaz kıldık, dua ettik, sala okudular onu dinledik, mevlit dinledik. Önümüzdeki günlerde de günahlarımı bağışlaması için Allah'a dua ederim. Belki bu gün bağışlatamadım, diğer günlerde de dua edip bağışlanma dilerim." (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir