• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Mardin`de Kadir Gecesi ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde camiler ibadet etmek isteyen Müslümanlarla doldu taştı. Mardin ve ilçelerinde Kadir Gecesi için camilere akın eden halk, gece boyunca ibadet ederek Kur'an okudu.

Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Kadir Gecesi'ni ihya etmek için Mardin'in Kızıltepe ilçesi Yeni Cami'ye akın eden Müslümanlar, İslam ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için dua etti.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programlarında Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak ilahiler seslendirildi. Bol bol duanın edildiği programlarda tesbihat namazı kılındı. Programda çeşitli ikramlar dağıtıldığı görülürken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.

Yapılan programla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı, şunları söyledi: "Yüce Allah'ın lütfuyla bir Kadir Gecesine daha kavuştuk. Kadir Gecemizi ihya etmek için burada toplandık. Allah'a şükür yatsı namazımızı büyük bir cemaatle kalabalıkla kıldık. Artık camilerimizin cemaatleri almadığını öğrendik. Çok daha büyük daha fazla camilere ihtiyacımız olduğunu bu akşam gördük. İnşallah şafak vaktine kadar tüm camilerimiz açık olacak cemaatlerimizi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, mevlidi şeriflerle, tesbih namazıyla, nafile ve teheccüd namazlarıyla vakit geçirecekler. Okuyacakları Kur'an-ı Kerimlerle yapacakları istiğfar ve dualarla vakitlerini geçirmiş olacaklar. Milletimiz için ülkemiz için İslam âleminin huzur ve selameti için duacı olacağız bu şekilde gecemizi ihya etmiş olacağız inşallah. Bu Kadir gecemizin milletimize, ülkemize, tüm İslam âlemine huzur ve selamet getirmesini niyaz ediyoruz. Cümlelimizin Kadir gecesi mübarek olsun."

Kadir Gecesi ihya etmek için camiye geldiğini kaydeden Hıdır Gönenç, bütün İslam alemine hayırlı uğurlu olsun. Allah namazımızı orucumuzu kabul etsin" dedi.

Nurullah Ceylan, "Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gece bu kadar Müslümanı bir arda görmenin sevincini yaşıyoruz. Umarım ki dünyanın her tarafında Müslümanlar bu şekilde huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirirler. Bu güne de hizmet veren gerek katkılarını yapan gerek dualarını sunan bütün arkadaşlara imamlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu. 

Tayyip Gürbüzer adlı çocuk ise "Bugün Kadir Gecesiydi burada olmak bize mutluluk verdi. Hocamızla beraber namazımızı kıldık ibadetlerimizi yaptık. Ramazan'a da 3 gün kaldı. Buradan şimdiden herkesin bayramı kutlu olsun." dedi.

Abdülaziz Oktay da duygularını şu şekilde dile getirdi: "Allah tüm Müslümanların hayrını kabul etsin baya teveccüh vardı. Elhamdülillah böyle hayırlı günlerde halkımız çok teveccüh ediyor. Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Keşke tüm günlerimiz kandil günü ibadeti olsa tüm Müslüman kardeşlerimiz böyle ibadetlere katılsa böyle namaza icabet etseler çok seviniyoruz. Allah tüm Müslümanların yaptıkları ibadetleri kabul etsin şimdiden herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun."

Ali Muratoğlu, "Bugün Kadir Gecemizdir merkez camide bütün Müslüman kardeşlerimizi bir arada görmekle çok sevinçliyiz Allah hayırlı uğurlu etsin. Kaymakam beye de hayırlı uğurlu olsun. Bir yıl emekliğim kaldı sigortamı ödeyemiyorum, bir iş istiyorum. Allah razı olsun." dedi.

Şükriye Erdoğmak, "Kadir gecemiz hepimize, ümmeti Muhammed'e ve Türkiye'mize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.  

Halef Yıldırım adlı çocuk ise şunları söyledi:  "Namaz kılmak, Kur'an okumak ve teravih namazı için camiye geldik. Bu gece Kadir Gecesi, bu ayda Kur'an ayı indirilmiş geceniz mübarek olsun."

Halkın yoğun katılım gösterdiği Kadir Gecesi programları yapılan ikram ve okunan duanın sona erdi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan - İLKHA) 










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir