• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Gaziantep`te Kadir Gecesinde camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının 27'inci gününe denk gelen Kadir Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlara akın eden Gaziantepli vatandaşlar, bu geceyi ibadet ve dualarla ihya etti. Genç, yaşlı, kadın ve erkek 7'den 70'e camileri dolduran vatandaşlar, mübarek geceyi dua edip namaz kılarak geçirdi.

İftarla birlikte orucunu açan vatandaşlar, akşam ezanından itibaren camilere akın etti. Teravih namazı öncesinde verilen vaazlarda Kadir Gecesi'nin önemi, bu gece yapılan duaların kabul olacağı ve kutsal gecenin ibadet edilerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Gaziantep'te Kadir Gecesi'ni camilerde düzenlenen programlara katılarak ihya eden vatandaşlar, bu geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Gaziantep'te de camilerde düzenlenen programlara ihya edildi.

Yatsı ezanın okunmasıyla camilere gelen vatandaşlar, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti. Şehitkamil ilçesinde bulunan Emine Uslu Camiinde yatsı ve teravih namazını kalabalık bir şekilde cemaat ile kılan vatandaşlar, namaz sonrası okunan Mewlid-i Şerifi dinledi.

Namaz çıkışı Beraat Kandili ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, bu gece hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin son bulması için dua ettiklerini dile getirdiler.

Camilerin tıklım tıklım dolmasından dolayı yaladığı mutluluğu dile getiren Muhammed Naimoğlu, "Bu gece bizim için oldukça çok önemli bir gecedir. Bütün Müslümanlar çoluk-çocuk demeden bu geceler vesilesiyle bir araya geliyor. 7'den 70'e herkes camiye geldi. Bu da bizim birlikteliğimiz gösteriyor. Din, dil ve ırk demeden herkes camilerde bir araya geldi. Dinimiz de bu birlikteliği sağlıyor. Hayata yeniden başlamak için bugünler bizim için bir şans. Günahlarımızdan arınmamız için dua etmemiz lazım." dedi.

Kadir Gecesinin Ramazan tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını ve bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden İlyas Ezer ile Abdulkadir Nohut ise, şunları söyledi:

"Bin aydan daha hayırlı bir gece için camiye geldik. Günahlarımızın af olması için Allah'a dua ediyoruz. Bu geceyi inşallah ibadetle ve Kur'an-ı Kerim okuyarak geçireceğiz. Bu gece Kadir Gecesi sevinçliyiz, bu gece Kur'an-ı Kerim'in indiği bir gecedir, bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun."

Bu tür gecelerin insanların hayatlarında yeni bir sayfa açması için önemli bir fırsat olduğuna değinen İsmail Polat "Allah'a şükürler olsun böyle hayırlı bir gecede namazımızı kıldık. Bundan daha hayırlı bir gece olamaz. Allah ibadet edenlerin ibadetlerini kabul etsin." temennisinde bulundu.

Onur Demir de, "Bu gece Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı olsun. Bizi bu geceye ulaştırdığı için Allah'a şükürler olsun. Şu ana kadar orucumun hepsini tuttum. İnşallah Ramazanın sonuna kadar da orucumu tutmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan namaz çıkışı vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir