• DOLAR 32.577
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2430.894
  • ...
Van`da diyaliz hastasına ev yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılındaki Van depreminde evi ağır hasar gören diyaliz hastası Orhan Kılıç'a büyükşehir belediyesi sahip çıktı.

Seyrantepe Mahallesi'nde ikamet eden Kılıç'ın daha önce yine belediye tarafından yapılan evi, çevresel etkenler nedeniyle yıkıldı.

4 çocuğuyla birlikte yaklaşık bir aydır barakada hayatını sürdüren Kılıç, sıkıntılarını dindirmek için büyükşehir belediyesine başvuruda bulundu.

Büyükşehir belediyesine bağlı sosyal hizmet uzmanlarının değerlendirmesi sonucunda aileye kendi arazileri üzerinde 90 metrekarelik ev yapımına başlandı. Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen konutla mağdur ailenin sıkıntısı giderilmiş olacak.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer de evi yıkılan aileyi ziyaret etti.

4 çocuğuyla birlikte açıkta kalan Kılıç ailesine belediye olarak yardım ettiklerini belirten Tamer, "Orhan Kılıç'ın durumunun yerinde tespitini yaptık. Çaresiz ve perişan halde olduğunu gördük. Vali ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın İbrahim Taşyapan, genel sekreterimiz Sayın Mustafa Yalçın'ın talimatları doğrultusunda 90 metrekarelik ev yapılmasını kararlaştırdık." dedi.

Diyaliz hastası Kılıç da büyükşehir belediyesinin, müracaat sonrası geri dönüş yapmasına çok sevindiğini ifade etti. Kılıç, "Eski belediye başkanı bu evleri bize verdi. 2011 depreminde hasar görmüştü. Yağışlar nedeniyle bu yıl yıkıldı. 2 aydır barakada kalıyorum. Diyaliz hastasıyım. Diyalize gidiyorum. Çocuklarım çaresiz kalıyor. Yardım eden yetkililere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir