• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Yıkılan Kur`an kursu ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçe merkezi Cumhuriyet mahallesinde yer alan ve yaklaşık yaklaşık 8 ay önce ibadete açılan Hastaneler Camii'nde Kur'an kursu açılmasına, DBP'li belediye çeşitli mazeretlerle engel olarak, Kur'an kursu açılmasına izin vermeyerek, yapılan bir duvarı yıkmış, bu işlemin Çınar Belediyesine atanan kayyum tarafından yapıldığı iddia etmişti.

Sosyal medya üzerinden DBP genel merkezi ve bazı HDP'li vekillerin bu yöndeki açıklamalarından sonra Çınar Kaymakamlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada belediye yetkilerinin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'nin elinde olduğu belirtilerek, "Çınar Belediyesi tarafından yıkılan talihsiz Kur'an kursu hadisesi ile ilgili yapılan haberlerde bir kısım art niyetli ve beslendikleri nefret kaynaklı odaklardan güç alan merkezlerce 'Çınar Belediyesi kayyum ile yönetiliyor.' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür spekülasyonlarla algı operasyonu yaparak vatandaşlarımızı aldatmaya yönelik haberler olup an itibariyle Çınar Belediyemiz Halkların Demokratik Partisi HDP üyesi Ahmet Cengiz tarafından yönetilmekte olup karar ve imza yetkisi kendilerine aittir. Kamuoyunu yanıltmaya ve kaymakamlığımızı hedef alan yalan haberlere itibar edilmemesini rica ederiz." denildi. (Vedat Aydın - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir