• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Umut Kervanı yardımlarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketlerini ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'da bulunan fakir ve muhtaç aileler ziyaret edilerek yardımlar ulaştırıldı.

Umut Kervanı, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere "Muhtaçlara Gıda Paketi Hediyeniz Olsun" sloganıyla gıda yardımında bulunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa'ya gelen Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduklarını ifade ederek her ay düzenli yardımın yapıldığı muhtaç aileleri ziyaret etti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilmen, Doğu ve Güneydoğu illerini gezerek fakir ve muhtaç aileleri ziyaret ettiğini söyledi.

Yeşilmen, "Umut Kervanı Vakfı yetkilileri olarak İstanbul'dan gelerek Doğu ve Güneydoğu illerimizde bulunan kardeşlerimizi, mağdur aileleri, muhtaç aileleri görmek için geldik. Ziyaretlerimizden birisi de Şanlıurfa'daydı. Burada birkaç STK'yı ziyaret ettik. Yaptıkları çalışmalar hakkında kendilerinden bilgi aldık. Kardeşlerimizin gösterdikleri olağanüstü çabayı müşahede ettik. Ayrıca bazı ihtiyaç sahibi aileleri dolaştık. Bu aileler arasında Suriyeli mağdur bir aileyi ziyaret ettik. Bu aile ziyaretimizde Reyyan adında 7 yaşındaki engelli kızımıza Arapça "Nasılsın?" dediğinizde "Elhamdulillah" diyor. Bu aileden aldığımız bilgiye göre 6 çocuğu var. Babaları Suriye'de uçak ile şehit edilmiş. Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi arkadaşlarımız üstün bir çaba ve gayretle böylesi yetim ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyorlar." dedi.

"Mağdur ailelerimizin halini gördükçe bu faaliyetlerimizin önemini bir kez daha anlıyoruz"

Şanlıurfa'da 600 bin Suriyeli yaşamasına rağmen herhangi bir sorunun yaşanmadığına dikkat çeken Yeşilmen, "Şanlıurfa'ya geldiğimde şok oldum. Aldığım bilgiye göre 600 bin Suriyeli kardeşimizi buradan barındırıyorlar. Buna rağmen sorun yaşanmıyor, kavga yaşanmıyor, katliam yaşanmıyor. Hele ki dikkatimi çeken başka bir husus var ki arabalarımızın camlarını kapatmadık ve 'Urfa'da bu şekilde hırsızlık olmuyor, burası peygamberler şehridir.' dediler. Kardeşlerimizin çabaları ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin halini gördükçe bu faaliyetlerimizin önemini bir kez daha anlıyoruz. Yaptıkları bu çalışmalardan dolayı Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

"İhtiyaç sahibi aileler ile zenginler arasında bir köprü vazifesini görüyoruz"

"Bulunduğunuz mekânlarda yemek çeşitlerini beğenmekle uğraşırken buralarda bir yemek çeşidi aramak zorunda kalan kardeşlerimiz var." diyen Yeşilmen, hayırseverlere de çağrıda bulunarak, "Sadece Suriyeli aileleri değil Şanlıurfa'daki yerli ailelerimizin durumları belki daha kötüdür. Bununla ilgili de kardeşlerimiz çalışıyorlar. Tabi çalışırlarken özellikle buna dikkat ediyorlar. İhtiyaç sahibi aileler ile zenginler arasında bir köprü vazifesini görüyoruz. Dolayısıyla bunun gayretiyle çalışıyoruz. Hayırseverlerin yardımları yerine gitmesi için gelen yardımları değerlendirme komisyonda kayıt altına alındıktan sonra mağdur aileleri yerinde tespit ederek yardımlarını yapıyorlar. Hayırseverler gelip buraya baktıklarında hele hele bu Reyyan kızımızın halini gördüklerinde o zaman 'İyi ki biz yardım ettik.' diyecekler. Hayırseverlerden özellikle Şanlıurfa'ya, Doğu ve Güneydoğu illerine daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. Gerçekten sizin bulunduğunuz mekânlarda yemek çeşitlerini beğenmekle uğraşanlar varken buralarda bir yemek çeşidi aramak zorunda kalan kardeşlerimiz var. Şanlıurfa'da farklı bir güzellik dikkatimi çekti. Birkaç STK bir araya gelerek kardeşlik esasıyla bölgeleri kendi aralarında paylaşmışlar. Bu şekilde organizeli bir düzen oluşturmuşlar. Bu gerçekten her ile tavsiye edilecek bir husustur. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Akçakale ilçesinde iki yüz aileye gıda yardımı ulaştırıldı

Akçakale Umut Kervanı Gıda Bankası tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi iki yüz aileye gıda yardımı ulaştırıldı.

Yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Akçakale Umut Kervanı Gıda Bankası Başkanı Mustafa Duyar, "Akçakale Umut Kervanı olarak Ramazan ayı münasebetiyle 200 aileye gıda paketi dağıttık. Bugünlerde ise Ramazan bayramının yaklaşmasıyla gıda dağıttığımız ailelerle birlikte başka ihtiyaç sahibi ailelere de giyim yardımı ulaştırmaya başladık. Bütün hayır sahiplerini bu mübarek Ramazan bayramında hayra davet ediyoruz. İlçemizde hem Suriye uyruklu hem de yerli halktan yüzlerce kayıtlı fakir ve mağdur ailelerimiz var. Biz bunlardan inşallah birçoğuna bayramlık hediyeler ulaştırmaya çalışacağız. Bütün hayır sahiplerini hayra davet ediyoruz." dedi.

Duyar, "İlçemizde yardım yapmaya gönüllü hayırseverleri bu yapılacak olan hayra davet ediyoruz. Gerek esnaf gerek yardımsever işadamları olsun, gelsinler vakfımız temsilciliğine ulaşsınlar ve gerekirse dağıtımda beraber hayırları ulaştıralım." ifadelerini kullandı. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)






































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir