• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Suriye`ye 12 TIR yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna bağlı sivil toplum kuruluşları, içerisinde su ve gıda malzemelerinin bulunduğu 12 TIR'lık yardım malzemesini, savaşın hüküm sürdüğü Suriye'ye gönderdiler.

Yardım malzemelerini taşıyan TIR'ların uğurlanması için Paşabağı Mahallesi'nde bulunan bir deponun önünde program düzenlendi.

Programa, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Mustafa Aslan, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Hz. Peygamber'in yardımla ilgili bir kıssasını anlattı.

Gerem, "Bir gün Peygamber, yardım dağıtırken yardım bitiyor. Ondan sonra yaşlı bir adam koşa koşa çıkıp geliyor. Resulullaha 'Çoluk çocuğum aç ama yardım bitmiş.' diyor. Peygamber Efendimiz bir esnafı gösteriyor. 'Git, ihtiyacını al, borcunu ödeyeyim.' diyor. Borçlanarak iyilik yapan bir Peygamberin ümmeti olarak bugün duyarsız kalmak mümkün değildir." dedi.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle ilgili Gerem, "Evet, bugün Şanlıurfa da bu feryada ses verdi. 600 bin mazlum kardeşimizle evlerimizi, sofralarımızı, ekmeklerimizi, sevgilerimizi, saygılarımızı paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün de burada bulunmanın amacı, Suriye içinde sadece ekmek ve su bekleyen o kardeşlerimizin umutlarını yeşertmek. İnşallah Şanlıurfa'da iyilik TIR'larımızı birazdan yola çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan duadan sonra yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar Suriye'ye uğurlandı. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir