• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
"Bu gece Müslümanların zulüm altından kurtuluşuna vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sonuna doğru gelinirken, idrak edilecek ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi ile ilgili İLKHA'ya mesaj veren Batman HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, İl Müftüsü Turgut Erhan, STK temsilcileri ile vatandaşlar, bu gecenin akan Müslüman kanının son bulması için dua edilmesi tavsiyesinde bulundular.

İslam âleminde olduğu gibi Batman'da da bin aydan daha hayırlı olan ve 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının 27'inci gecesine denk geldiği tahmin edilen Kadir Gecesi'nin heyecanı yaşanıyor. Kadir Gecesi ile ilgili duygularını paylaşan Batmanlılar, Müslümanların İslam ümmetinin huzura ve kurtuluşa ermesi için dua edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, verdiği Kadir Gecesi mesajında, "Bizleri yeni bir Kadir gecesine kavuşturduğu için yüce Rabbimize hamdüsenalar olsun. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bütün İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Müslümanların bu geceyi ibadet, tefekkür ve tövbe ile geçirmeleri gerekir. Allah-u Teâlâ'dan Kadir gecesini İslam ümmetinin birliğine, vahdetine ve beraberliğine vesile kılmasını diliyorum." dedi.  

Kadir Gecesi'nde nazil olan Kur'an-ı Kerim'in emirlerine ittiba edilmesi için herkesin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini ifade eden Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Kur'a'nın emirleri doğrultusunda bir hayat yaşaya bilmek için gayret sarf etmemiz ve geçmişimizin muhasebesini yapmamız bizim için önemli olacaktır. Kadir gecesinin o kadri kıymetini bilebilmek hesaba çekilmeden önce kendimizi o gün hesaba çekerek artı ve eksilerimizi değerlendirerek iyilikler ve güzellikler yolunda çaba sarf etmekle mümkün olacaktır. Bu duygularla herkesin kadir gecesini kutluyorum. Yüce Rabbimizden birlik beraberlik içerisinde bu gecenin idrak edilmesini milletimize, memleketimize, yurdumuza, yuvamıza huzur ve barış içerisinde nice Kadir Gecelerini ihsan etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Mübarek gecenin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan İttihadul Ulema Genel Başkanı Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, "Bu mübarek geceye ulaştığımız için Allah'a hamd ediyoruz. Allah-u Teâlâ bu mübarek geceyi bizim, anne-babamızın, çocuklarımızın ve tüm İslam âleminin affına sebep etsin. Allah-u Teâlâ hepimizi bu mübarek gecenin hayrından mahrum bırakmasın. Tüm Müslümanlara tavsiyemiz bu gecenin ibatelerinden en güzel şekilde istifade etmeleridir. Bu gecenin hürmetine cehennem ateşinden kurtulanlardan olun. Bu mübarek gece tüm İslam âlemine mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

"Allah-u Teâlâ bu ümmete Kadir Gecesi'ni hediye etmiş"

Kadir Gecesi'nde yapılan amelin 80 küsur seneye tekabül ettiğini hatırlatan İttihadul Ulema üyesi Molla Abdurrahman İçlek, mesajında şunları söyledi: "Tüm Müslümanların kadir gecelerini tebrik ediyorum. Âlemlerin Rabbi, bu geceyi Müslümanların zulüm altından kurtuluşuna vesile kılsın. Müslümanların kanı artık akmasın ve felaketlerde olmasınlar. Kadir gecesi çok mübarek bir gecedir. Allah-u Teâlâ bu ümmete Kadir Gecesini hediye etmiş. Allah (cc) bizzat Kur'an-ı Kerim'de bahsetmiş, 'Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.' Bunun için elimizde bir fırsat var. Bu geceyi değerlendirmeliyiz. Bu gecede salih ameller yapmalıyız. Çünkü bu gecedeki ameller yaklaşık 80 yıldır. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu gecede Allah'ın hoşnut olacağı şeyleri yapalım."

"Bu gece Müslümanların Müslümanlara dua etmelerini istirham ediyoruz"

Bu geceye ulaştıkları için Allah'a hamd eden Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, "Allah'a binlerce defa hamt ve senalar ederiz ki bu sene de bizleri Kadir Gecesi'ne ulaştırdı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ederiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne varmış bulunmaktayız. Bu mübarek gecede tüm Müslümanların zulüm altında inlemekte olan Müslümanlara dua etmelerini istirham ediyoruz. Özellikle bu gecede çok dua edip gecemizi ibadetle geçirip dünya Müslümanlarına dua edelim." dedi.   

İttihadul Ulema üyesi ve Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol ise mesajında şunları aktardı: "Bin aydan hayırlı olan geceye ulaştık. Allah-u Teâlâ bu geceyi bizlere nasip etti. Allah-u Teâlâ bu geceyi bizden ve tüm Müslümanlardan kabul etsin, hayra ve affa vesile kılsın. Dünyadaki tüm Müslümanların zülüm, küfür ve ahlaksızlıklardan kurtuluşuna vesile olsun. Allah-u Teâlâ bu geceyi cezaevlerinde olan Müslümanların azat olmasına vesile etsin."

"Bu gecenin bütün müminlere hayırlı olmasını diliyorum"

Kadir Gecesi'nin dualarla geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Batman Erdemli Eğitimciler Derneği Başkanı Kenan Çaplık, "Bir Kadir Gecesi'ne daha ulaştık. Allah-u Teâlâ bu geceyi hepimize mübarek kılsın. Bin aydan hayırlı olan bu gecenin faziletini saymakla bitiremeyiz. Bu gecenin özellikle ibadet, zikir, Kur'an ve özellikle dua ile geçirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ümmetin bulunduğu acıklı durumdan kurtulması, kendi nefsimizin, bütün aile bireylerimizin ve bütün insanların kurtuluşu için dua etmeliyiz. Allah'a yalvarıp bu gecenin kurtuluşumuza vesile olmasını diliyoruz. Bu gecenin bütün müminlere hayırlı uğurlu olmasını, bereket getirmesini ve mübarek olmasını diliyorum." diye konuştu.

"Müslümanların vahdet içerisinde yaşamalarını Allah'tan diliyoruz"  

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin akan Müslüman kanının durmasına vesile olmasını dileyen Tarih öğretmeni Mehmet Nuri Çelik, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine ulaşmış bulunmaktayız. Kadir gecesinin bizlere, bütün İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bereketli ve barış dolu günler getirmesini diliyoruz. Yaptığımız ibadetlerin duaların kabul olmasını, akan Müslüman kanının durmasını, Müslümanların vahdet içerisinde yaşamalarını Allah'tan diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi'nde Müslümanların emperyalist güçlerin zulmünden kurtulması için müminlerin dua etmeleri gerektiğini söyleyen Gazeteci-Yazar Sadullah Aydın, "Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. Bu gecenin İslam ümmetinin kurtuluşuna, vahdetine ve uhuvvetine vesile olmasını cenabı Allah'tan istiyorum. Bu geceyi ümmetin kurtuluşu, vahdeti ve emperyalist güçlerin zulmünden kurtulmak için müminlerden dua ile geçirmelerini istiyorum. Bu geceyi ibadet, namaz ve dua ile ihya edip Rabbimizden yardım isteyelim." dedi.

Batmanlı vatandaşlar da Kadir Gecesi ile ilgili duygularını dile getirerek, bu gecenin akan Müslüman kanının son bulması için dua edilmesi tavsiyesinde bulundular. (M.Fatih Akgül-İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir