• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beddiüzzaman için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bediüzzaman Said Nursi'nin 1960 yılında Şanlıurfa'da vefat etmesinden sonra her yıl Şanlıurfalı Risale-i Nur gönüllüleri tarafından organize edilen mevlit programı, bu yıl Dergâh Camii'nde yatsı namazından sonra gerçekleştirildi.

Başta Hz. Muhammed ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 57'nci yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerin ruhuna bağışlanmak üzere mevlit okunan programa birçok kişi katıldı.

Programa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Vali Güngör Azim Tuna, İl Müftüsü İhsan Açık ve vatandaşlar katıldı.

Açık'ın konuşmasıyla başlayan program, okunan mevlidi şerifin ardından yapılan dualarla son buldu.

Bediüzzaman Said-i Nursi'yi anmak üzere programa katılanlar, duygularını paylaştılar.

Yıllardan beri bu mevlit etkinliğine katıldığını söyleyen Abdullah Ban, "Misafirlerle görüşmek, tanışmak, onların duygu ve düşüncelerini almak, onlarla dertleşmek için bugünü sabırsızlıkla bekliyoruz. Yıllar sonra aynı dava arkadaşlarıyla görüşmek, konuşmak, onlarla aynı fikri tekrar gündeme getirmek ve Üstad Bediüzzaman'ın çektiği sıkıntıları göz önünde bulundurmak ve yıllar sonra bu güzel duyguları yaşamak bizleri çok mutlu ediyor." dedi.

Düzenlenen programın İslami birlik, beraberlik ve kardeşliği tesis ettiğini ifade eden Mehmet Karadurmuş da "Üstad Bediüzzaman hazretlerinin mevlidi bir heyecan ortaya koymakta. İslami birlik ve beraberliği, kardeşliği tesis etmekte. Türkiye'nin her tarafından Risale-i Nur talebeleri gelip, burada o heyecanı hep birlikte paylaşmaktadır. Bu da güzel bir duygudur. Urfa için güzel bir şey. Üstadın Urfa'ya bakış açısı çok farklı. Çünkü burası İslam memleketi. Urfa'da hem Araplar hem Kürtler hem de Türkler hep beraber yaşamakta. Aynı zamanda bunların Urfa'da birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması Üstad'ın buraya olan ehemmiyetini ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir