• DOLAR 32.494
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2497.83
  • ...

Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Genel Başkanı ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, merkez ve ilçelerde görev yapan basın mensuplarına yönelik iftar yemeği verdi.

Burada yürüttükleri çalışma ve projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Dağdağan, Türkiye rezervlerinin yüzde 70'i, dünya rezervlerinin ise yüzde 45'i Bitlis'te bulunan pomza ve perlit madeninin durumunu değerlendirdi.

Ekonomik anlamda katkı ve istihdamı sağlamak adına ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını belirten Dağdağan, Bitlis'i pomza ve perlitin başkenti yapacaklarını söyledi.

Dağdağan, "TATSO olarak kısa bir süre önce bölge için büyük bir öneme sahip olan pomza ve perlit madeni ile ilgili bir çalıştay düzenledik. Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Valiliği ile birlikte yaptığımız ve yurt içinde ve yurt dışında bilim adamlarının da katıldığı çalıştay çok verimli geçti. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hep ilimize katkı sunacak projeler üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Pomza ve perlit madeni alanında atağa geçileceğini bildiren Dağdağan, şunları söyledi: "Bu anlamda da ilimiz ve bölgemize büyük bir katkı sunacak olan, günümüzün beyaz altını olarak tabir edebileceğimiz pomza ve perlit madeni ile ilgili İran başta olmak üzere diğer farklı üniversitelerden bilim adamlarının katılımıyla önemli bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştay sonucunda bu önemli madeni nasıl daha verimli şekilde kullanabileceğimiz hususunda bazı yol haritaları belirledik. Yine bu kapsamda bu madenle ilgili 10 milyon avroluk bir Avrupa Birliği projesi hazırladık. İnşallah bu projemiz de kısa sürede hayata geçtiğinde Türkiye rezervinin yaklaşık yüzde 70'lik rezervine sahip olan ilimiz bu anlamda büyük bir atağa geçecektir. Bu anlamda bu maden üzerine ileriki bir süreçte uluslararası bir çalıştay daha düzenlemeyi planlıyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştirirsek pomza madenini her alanda kullanabilecek bir düzeye gelmiş olacağız."

BİGİAD olarak önemli çalışma ve projelere imza atacaklarını sözlerine ekleyen Dağdağan,  "BİGİAD olarak önceki dönemlerde güzel işlere imza atıldı. İnşallah bizler de yeni yönetimimizle daha güzel işlere, memleketimiz için faydalı olan işlere ve projelere imza atmak istiyoruz. Bunun için de tüm yönetimimizle birlikte mesai harcayacağız. Bunun sonucunda da hep birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Bu anlamda basın mensuplarımıza da gerek bizleri kırmayarak iftar programımıza teşrif etmelerinden ötürü ve gerekse memleketimizle ilgili konulardaki duyarlılıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)