• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
``En buhranlı dönemden geçiyoruz``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "İslam ümmeti olarak en zor ve en buhranlı dönemden geçiyoruz. Suriye'de, Irak'ta ve bir çok İslam coğrafyasında çok ciddi imtihanlar veriyoruz. İşte bunun için emperyalistlerin oyunlarını iyi bilmemiz gerek." dedi.

Akçakale'de HÜDA PAR İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. Bir restoranda gerçekleştirilen programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın Akçakale, Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın,  Siverek İlçe başkanı Ahmed İdem, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, esnaf ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını yapan HÜDA PAR Akçakale ilçe başkanı Aydın, katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, bu tür iftar programları düzenlemekteki amaçlarının farklı cemaat, tarikat ve siyasi partileri bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Yavuz, "Birçok yerde iftar programlarına gittim ancak en çok Akçakale ilçesine gelmeyi istedim. Çünkü yanı başımızda Suriye var ve Suriye'de İslam ümmetinin parçalanmışlığını görüyorum. Bugün İslam ümmeti olarak en zor ve en buhranlı dönemden geçiyoruz. Suriye'de Irak'ta ve bir çok İslam coğrafyasında çok ciddi imtihanlar veriyoruz. İşte bunun için emperyalistlerin oyunlarını iyi bilmemiz gerek. Suriye savaşında emperyalistler, 'Beşşar Esed'i devireceğiz.' dedi. Ancak emperyalistler her zamanki gibi bir sonraki adımlarının, başka yerlerde olduğu gibi bu tür bahanelerle İslam'ı parçalamak niyetlerinde olduklarını gördük. Suriye'nin durumu ortada. Emperyalistlerin tek amacı var: Bu halkları birbirine düşman etmek. İşte bundan dolayı bu karede olduğu gibi şeytanın ve emperyalistlerin oyununu bileceğiz ve bugün burada toplandığımız gibi her zaman kardeşçe bir araya gelip oynanan oyunları bozacağız." dedi.

"Batılılar İslam ümmetinin birlik beraberliğine göz koymuş"

Yavuz, "Batılılar bizleri birbirimize kırdırmak istiyor ve emperyalistler dediğimiz İslam düşmanları, aziz İslam'ın medeniyet tasavvurunu sabote etmek istiyorlar. Çünkü İslam, yaşatma dinidir. İslam'da haksız yere öldürme, öldürülme yoktur. Çünkü bu medeniyeti aziz İslam Peygamberi kurmuştur. İşte Avrupalılar bu kardeşlik tesisini sabote etmek istiyorlar. Büten çıkar ve heveslerinin uğruna İslam'a saldırıyorlar ve İslam'ı kinle öfkeyle kafa koparmayla özleştirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yavuz, son zamanlarda Suriye'de PYD-ABD ortaklığında kurulan sözde güvenlik koridorunun başta Siyonistlere ve emperyalistlere hizmet edeceğini ve bunu Kürtlerin üzerinden yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. (İbrahim Yılmaz- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir