• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
İl İl Okulların Kar Tatili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA
 
Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle kentteki okulların bugün de tatil edildiğini bildirdi.
 
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giren Ankara`da ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı belirtildi.
 
Aralıklarla kar yağışının bugün de devam edeceğine işaret edilerek, olası olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
``Ankara İl Hıfzısıhha Kurulunun kararıyla 1 Mart 2012 Perşembe günü de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlarla kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve de engelli personelin idari izinli sayılması; resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin 1 Mart 2012 Perşembe günü tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.``
 
Valilik açıklamasında, hafta sonuna kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğine dikkat çekilerek, don ve buzlanma nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
 
Cuma sabahından itibaren başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin, öğrencileriin sağlıklı ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları istendi.
 
Ayrıca, sürücülerin araçlarına kar tipi lastik takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları, vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olacağı kaydedildi.
 
Samsun
 
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum`un bazı ilçelerde eğitime ara verildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Salıpazarı ve Ladik ilçeleriyle Canik ve Tekkeköy ilçelerine bağlı köylerde Pazartesi gününe kadar, Havza, Kavak, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde de bugün eğitime ara verildiği belirtildi.
 
Ordu
 
Ordu`da kar yağışı eğitimin aksamasına neden oldu. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Çaybaşı, Kumru, İkizce ilçeleri ile Ünye ve Akkuş ilçelerinin belde ve köylerinde bugün, İkizce ilçesinin belde ve köylerinde ise bugün ve Cuma günü eğitime ara verildiğini aktardı.
 
Amasya
 
Amasya`da kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kentte bazı ilçelerde eğitime ara verildiği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Taşova ilçelerinde bugün, Göynücek ilçesinde ise bugün ve Cuma günü eğitime ara verildiği ifade edildi.
 
Çorum
 
Çorum`da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiği belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının etkili olduğu kent merkezi ve ilçelerde yaşanan olumsuzlukların devam ettiğini belirtti.
 
Yağışın etkili olduğu il merkezinin yanı sıra Osmancık ve Sungurlu dışındaki ilçelerin tamamında, Sungurlu ve Osmancık ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapan köylerde bugün eğitime ara verildiği öğrenildi.
 
Nevşehir
 
Nevşehir`de etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilikten alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Bu arada, eğitime ara verildiği polis telsizinden de bildirilerek, okula gitmeye çalışan öğrencilerin uyarılması istendi.
 
Bartın
 
Bartın`da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi. Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, ilçeler, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime 1 Mart`ta ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
 
Yozgat
 
Yozgat merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime verilen aranın 1 gün daha uzatıldığı bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yozgat merkezde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün de ara verildiği açıklandı.
 
Açıklamada, Yozgat merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda da bugün eğitim-öğretim yapılmayacağı belirtildi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Yozgat`ta dün eğitime ara verilmişti. Bu arada Bozok Üniversitesinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.
 
Kırşehir ve Niğde
 
Kırşehir ve Niğde`de, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
 
Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan ilköğretim okulları ve liseler ile merkeze bağlı tüm belde ve köylerde, Akçakent, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerindeki tüm ilköğretim okulu ve liselerde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.
 
Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada ise kent merkezi, merkeze bağlı köy ve beldeler ile Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.
 
Sivas
 
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas merkez ile belde ve köylerinde eğitime 2 gün ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kentte etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerde eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.
 
Bu arada kamuda çalışan hamile kadınlar, engelliler, gaziler ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların da iki günlük kar tatilinden yaralanacağı kaydedildi. Şarkışla ilçesine bağlı belde ve köylerde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.
 
Malatya
 
Malatya merkez ile Doğanşahir, Yeşilyurt, Akçadağ ve Hekimhan ilçeleri ile Pütürge ilçesine bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildi. Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Malatya merkez ile merkeze bağlı köyler, Doğanşehir, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçelerinde eğitime ara verildiğini söyledi.
 
Bulut, Pütürge ilçesinde ise ilçeye bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti. Bu arada Hekimhan Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Hekimhan ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.
 
KONYA

Konya`nın 2 ilçesinde tamamen, 9 ilçesinde ise kısmen okullara 1 gün ara verildi.Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, Konya ve ilçelerini etkileyen kar nedeniyle Doğanhisar, Bozkır ilçelerinde tamamen, Kadınhanı, Derbent, Cihanbeyli,Hadim, Kulu, Yunak, Halkapınar, Çeltik ilçe merkezleri hariç köy ve beldelerde okullar bugün için tatil edildi. Altınekin ilçesi`nde ise taşımalı eğitime ara verildi.

BİTLİS

Bitlis`in Tatvan ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, ilçede dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren tipi ve fırtına nedeniyle Tatvan merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Hava şartlarının normale dönmesi durumunda ara verilen eğitime yarın tekrar başlanacağını kaydeden Bayar, ilerleyen saatlerde yarın için durum değerlendirmesi yapacaklarını sözlerine ekledi


Bu haberler de ilginizi çekebilir