• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Demirtaş ile Yasin Börü davasının birleştirme talebi 2`nci kez reddedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı dava ile 6-7 Ekim saldırılarında katledilen  Yasin Börü ve arkadaşlarının davasının birleştirme talebi Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince 2 kez reddedildiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yasin Börü ve arkadaşlarının dava avukatlarından Hasan Bozdaş, bazı medya organlarının yaptığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bozdaş, "Kamuoyunda Selahaddin Demirtaş'ın yargılandığı davanın Yasin Börü davası ile birleştirildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 2 kez birleştirme talebi gelmiş, her ikisinde de talep reddedilmiştir. Hem üye hakimlerden biri hem kalem ile tarafımca görüşülmüş ve birleştirmeye muvafakat edilmediği yinelenmiştir. Buna rağmen sol medya adeta bir algı operasyonu yapmak ve tarafları karşı karşıya getirmek amacıyla çok çirkin de bir haber diliyle kamuoyuna birleştirme haberi sunmaktadır." dedi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir