• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Yeni İşletim Sistemi Win8 Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bilişim grubu Microsoft, İspanya`nın Barselona kentindeki Dünya Mobil Telefon Fuarı`nda dokunmatik tabletlerden ofis PC`lerine kadar tüm cihazlara uygun yeni işletim sistemi Windows 8`in test sürümünü tanıttı.

Windows Başkanı Steven Sinofsky, düzenlediği basın toplantısında, Windows 8`in tümleştirilmiş işletim deneyimi sayesinde tasarımında olduğu kadar çalışma özellikleriyle de bir nesil değişikliği sağlayacağını belirterek, sistemin klavyeli ve fareli bir büro bilgisayarında olduğu kadar dokunmatik ekranlı bir akıllı telefon ya da tablete de uyumlu olmasıyla kullanıcıar için "akıcılık ve kolaylık" sağlayacağını bildirdi.

Tüketiciler kadar program geliştirenler için de nihayetinde kullanmak istedikleri cihaz ne olursa olsun şimdi en iyi işletim sistemini seçmenin önemli olacağını dile getiren Sinofsky, bu yazılım için internette "Windows Store" adında bir uygulamalar sitesi açılacağını ifade etti. Windows için şu anda her gün 300 yenisinin eklendiği 65 bin uygulama bulunuyor. Tüm dünyada 500 milyondan fazla bilgisayarın işletim sistemini çalıştıran Microsoft, iki yıl önce akıllı telefon mecrasına girişi kaçırmış ve sektörün iki lideri Apple`ın iOS ve Google`ın Android işletim sistemlerinin gerisinde kalmıştı. Windows 8, Microsoft`un işletim sistemine program geliştirenlerin güvenlerini sağlaması ve uygulama satışını besleyebilmesi için son derece önemli bulunuyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir