• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Batman'daki saldırıya ilişkin 29 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesinde geçtiğimiz 9 Haziran Cuma günü bir bayan öğretmen ve 2 askerin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı bombalı ve silahlı saldırılarla ilgili 29 şüpheli gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "09 Haziran Cuma günü İlimiz Kozluk İlçe merkezindeki silahlı saldırı sonucu bir öğretmenimiz şehit olmuş ve bir öğretmenimiz hafif yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren BTÖ mensupları tarafından aynı gün Kozluk-Bekirhan Jandarma Karakolu önünde yol kontrol-arama noktasına düzenlenen bombalı araç saldırısı sonucu iki uzman çavuşumuz şehit olmuş ve bir vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Gerçekleşen saldırının hemen ardından, İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından koordineli bir şekilde başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan toplam 7  şüpheliden alınan el svaplarında 4 şüpheli şahısta bombalı araç saldırısında kullanıldığı tespit edilen amonyum nitrat ve TNT artığı tespit edilmiştir. Şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, olayla ilgili 29 şüpheli şahısın gözaltına alındığı 2 şüphelinin serbest bırakıldığı, 27 şüphelinin ise adli işlemleri devam ettiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir