• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
"İşlerinizi son güne bırakmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala berber ve terzilerde yoğunluk yaşanıyor. Bayram öncesi saç ve sakal tıraşı olmak isteyenler berberlerin yolunu tutarken, kıyafet alışverişi yapanlar ise terzilerin kapısını çalıyorlar.

Bayram için hazırlık yapan Vanlıların uğrak yeri olan berber ve terzilerde yoğunluklar oluşmaya başlamış durumda.

Bu yoğunluğun, özellikle bayram arifesinde arttığını belirten esnaf, daha kaliteli hizmet alınabilmesi için işlerin son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, "Bayram önceleri büyük bir sessizlik oluşuyor ancak bayrama iki gün kala, arife ve arifeden öncesi çok ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu da sanatkâr kardeşlerimizi yoruyor. Yorulan bir esnaf çok daha etik bir hizmet sunamıyor. Bunun bu şekilde oluşmaması için halkımızın kendileri ve çocuklarının saç ve cilt bakımları olmak üzere, arifeden birkaç gün önce bakımlarını tamamlamalarını istiyoruz. Erkek kuaförlerin de yorulmamaları gerekmektedir. Malum, böyle bir durumda çok da hijyenik, etik ve güzel sanat icra edemeyebilirler. Bunu da hor görmemek lazımdır. Bayram öncesi hiç uyumayan esnafımız var. Böylelikle daha iyi hizmet sunabilir mi? Bunun için biz kuaförlerimize birkaç gün önceden gidip, gerekli işlemlerini yapmalarını istiyoruz." dedi.

"Son güne bırakınca kaliteli hizmet alamıyorlar"

Birçok insanın tıraş işini son güne bıraktığını ve bu konuda bir bilinçlenme olmadığını dile getiren Selçuk Güleşçe isimli berber, şunları söyledi: "Yoğunluktan memnunuz ama yine de bütün müşterilerimize işlerini son güne bırakmaması konusunda tavsiyede bulunuyoruz. Son güne bırakılınca kaliteli hizmet alamıyorlar. Kuaför arkadaşlar da gerekli ilgiyi gösteremiyorlar. İki tarafın da memnun olabilmesi için son günlere bırakmamakta yarar var. 1994'ten beri bu işin içindeyim. Son güne bırakanlar oluyor, son günü isteyenler oluyor. Özellikle bu konuda istekli olanlar da var."

Vatandaşın, alışverişini son güne bırakmaması gerektiğini söyleyen Nedim Songül isimli terzi de son günde kendilerine getirilen ürünlerden dolayı yoğunluk yaşadıklarını ve bu yüzden iyi bir hizmet sunamadıklarını ifade etti.

Songül, "Terzilerin yoğunluğu Ramazan ayında başlar. Siparişlerimizi bayrama kadar yetiştirmek için erken tarihte alıyoruz. Siparişlerimizi yapabileceğimiz kadar alıyoruz ve böylelikle işlerimizi Ramazan'ın sonuna doğru bitiriyoruz. Vatandaşlar dışarıdan aldığı veya tamir edilecek elbiselerini son güne bırakıyorlar. Son haftaya kaldığı zaman çok aşırı yoğunluk oluyor. Biz de ister istemez sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlarımız alışverişlerini Ramazan içerisinde yayarlarsa çeşit olarak istediğini daha rahat bulabilir. Son güne kalınca istediğini rahat bir şekilde bulamayabiliyor. Biz de ürünü son güne bırakılan yoğunluktan dolayı rahat bir şekilde yapamıyor, istediğimiz şekilde düzgün bir ürün ortaya çıkaramıyoruz. Geniş bir zamana yayılınca müşteriyle diyaloğumuz daha iyi oluyor. Böylelikle daha iyi hizmet veriyoruz." şeklinde konuştu.

Tayyib Yakut isimli terzi ise "Yaklaşık 40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Benim işlerim iki aydır yoğundur. Biz sipariş üzerine giysi dikiyoruz. Normalde paça yapmıyordum ama şu an işlerimi bitirdiğimden dolayı yapıyorum. İnsanlar paralarını zamanında alamadığı için Türkiye genelinde bayram hazırlıkları son günlere bırakılıyor. Bir iki güne işlerimizi sıkıştırmamamız lazım. Böylelikle rahat edebiliriz." ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir