• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Beyaz Saray`dan `Rusya`yla savaş` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Rusya`nın Suriye`deki ayrışma kanalının askıya alınması ve Fırat`ın batısına geçen uçakların vurulabileceği açıklamasına, "Suriye rejimi ve diğerleri, DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar." sözleriyle yanıt verdi.

Sözcü Spicer, kameralara kapalı olarak gerçekleştirdiği günlük basın brifinginde Suriye'de son duruma ve ABD ile Rusya arasında artan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çatışmaların artmasının bölgedeki krizi daha da kötü hale getireceğini söyleyen Spicer, "Bu bölgede bulunan unsurlar arasında çatışmaların artması kimseye fayda sağlamaz." dedi. Sözcü, mecbur kalmaları halinde gereken askeri adımları atabilecekleri yorumunu yaparak, "Suriye rejimi ve diğerleri, DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar." şeklinde konuştu.

"RUSLARLA İLETİŞİMİ AÇIK TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Spicer, Suriye'nin karmaşık bir durumda olduğuna ve sorunların daha da karmaşık hale getirilmemesi gerektiğine işaret ederek, "DEAŞ tüm milletlere karşı bir tehdit teşkil ediyor ve bunun için ortaklarımızla beraber çalışmalıyız. Bundan dolayı Ruslarla iletişimi açık tutmaya çalışacağız." dedi.

"RUSLARLA SAVAŞIN EŞİĞİNDE MİYİZ"

Bir basın mensubunun, "Ruslarla savaşın eşiğinde miyiz?" şeklindeki sorusuna ise Spicer, "Hayır değiliz." diyerek cevap verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir