• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
Cezaevinden kaçan kişi fidye olayına karışınca yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afyonkarahisar ve Tekirdağ cezaevlerinden kaçarak firar eden kişi, Gaziantep'te bir internet kafeden bir genci kaçırarak ağabeyinden 5 bin TL fidye isteyince yakalandı. olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Olay, geçtiğimiz cumartesi günü Şahinbey ilçesi Yaprak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, O.Ç.O. isimli genç internet kafeden kaçırarak, gencin ağabeyi E.O.'yu telefonla arayıp 5 bin TL fidye istedi.

E.O.'nun ihbarı üzerine harekete geçen polis yaptığı çalışma sonucu şüphelilerin kimlik ve kaldığı evi tespit etti. Tespit edilen eve düzenlen operasyonda O.Ç.O. isimli genç kurtarılırken, evde bulunan C.N., M.K., M.D., İ.K. ve K.Y. isimli 5 kişi ise gözaltına alındı.

Gencin kaçırıldığı internet kafede yapılan aramada ise, 1 tüfek, 1'i kurusıkı 2 tabanca ile çok sayıda fişek ve kurşun ele geçirildi. Yapılan incelemede şüphelilerden K.Y.'nin 5 suçtan arandığı, 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan 20 yıl 10 ay kesilmiş hapis ve 4 bin TL para cezası olduğu, aynı zamanda Afyonkarahisar ile Tekirdağ'daki cezaevlerinden kaçtığı tespit edildi.

Kaçırılan gencin ise çeşitli suçlardan kesinleşmiş 2 yıl 10 ay hapis cezası bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili yasal işlemlerin devam ettiği ve işlemlerin ardından da adliye sevk edileceği öğrenildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir