• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Polis şiddetine ilişkin soruşturma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da "iftar vaktinde" polis tarafından aracı durdurulduktan sonra darp edilen Efrahim Yakar, olay yerine gelen annesi ve diğer aile bireylerine uygulanan şiddet ve işkence iddialarını soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

Olayın takipçisi olan ve yaşanan son gelişmeyle ilgili bilgi veren HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "İki gün önce İstanbul Bağcılar'da Motorize Yunus ekiplerinin vatandaşlarımıza yaptığı uygulama ve işkenceye dair takibatımız devam etmektedir. Olayın soruşturulması ve görevini kötüye kullanan kolluk görevlilerinin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasına dönük takip ve girişimlerimiz netice vermiş ve olayı soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiği yetkililerce tarafımıza bildirilmiştir." dedi.

Bu ve benzeri olayların toplumsal barışı zedelediğini vurgulayan Elibüyük, herkesin çok dikkatli olması ve bu tür olaylara karşı da sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek şunları ifade etti:

"Emniyet içerisinde görevini kötüye kullanan, vatandaşın hakkına riayet etmeyen ve insanlık dışı uygulamalarla halka anlamsız mağduriyetler yaşatan çürük elmaların mutlak surette ayıklanması gerekmektedir. Parti olarak bize iletilen bu tür vakalar karşısındaki tavrımız nettir. 'Kimden gelirse gelsin zulüm ve haksızlığa sessiz kalmamak ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için toplumsal bir duyarlılık oluşturmaktır.' Hamdolsun bu son olayla alakalı olarak da toplumun çok farklı kesimlerinden geniş bir yelpazede bir toplumsal duyarlılığın oluştuğunu görmek bizleri sevindirmiştir. Temennimiz benzeri olayların bir daha yaşanmaması ve toplumsal barışı zedeleyecek bu vakalar karşısında sessiz kalınmamasıdır."  (İLKHA)

Yaşanan olayla ilgili gazetemiz aşağıdaki haberleri yapmıştı:

OHAL Vatandaşa Değil Ama!..

Polis iftar vakti anneyi dövdü, oğluna da işkence etti!

BUNLAR KİMİN POLİSİ?




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir