• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
"Oruç bize verilen büyük bir mükâfattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi'nde bulunan Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) tarafından düzenlenen iftara âlimlerin yanı sıra mahalle sakinleri de katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile başlayan programda İttihadul Ulema Üyesi Molla Abdurrahim Timurtaş bir konuşma yaptı.

İftar öncesi konuşma yapan Timurtaş, "Biz bu dünyada sadece yemek içmekle emrolunmadık, görevimiz sadece Allah'a kul olmaktır. Allah'a yapılan ibadetlerden bir madde de oruçtur. Orucun bize verdiği menfaati başka bir şey vermez. Oruç dünyada kötülükten, pislikten uzaklaştırırken, ahirette de ateşten uzaklaştırır. Demek oruç bizim kurtuluşumuz için bize farz kılınmıştır. Oruç bize verilen büyük bir mükâfattır. Orucun bir faydası da sıhhattir. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifinde, 'Oruç tutun ki sağlam olasınız' şeklinde buyurmuştur. Demek ki oruç midenin istirahatidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

Daha sonra iftar programı hakkında konuşan Sabır-Der Sekreteri Yusuf Türk ise programa katılan mahalleliye teşekkür ederek, "Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği olarak biz daha iki gün öncesinden hazırlıklarımıza başladık. Daha çok derneğimizin komşularına yönelik yaptığımız bir programdı. Bununla beraber çevreden de katılan kardeşlerimiz vardı. Elhamdülillah programımız çok yoğun ve güzel geçti. Allah'u Teâlâ bütün katılanlardan razı olsun." dedi.

"Eğer biz İslami şiarlara sarılırsak ümmetin vahdeti mümkün olabilir"

Konuşmanın devamında İslami şiarların Müslümanları bir araya getirdiğine dikkat çeken Türk, "Bu iftar programımızı gerçekleştirmemizin sebebi Allah'u Teâlâ'nın bize farz kılmış olduğu Ramazan ibadetinin, Müslüman kardeşlerimizi bir araya toplanmasını vesile kılmaktı. Bu vesileyle bizler etkinliğimizi yaptık ve ciddi bir katılım vardı. Buradan da anladık ki İslami şiarların bizi bir araya getireceğini gördük. Nitekim Ramazan orucunun da Müslümanları bir araya getirmesinde vesile olduğunu gördük. Sadece biz değil bu tür etkinlikleri yapan birçok kurum ve kuruluş var. Bu kurum ve kuruluşların yaptıkları etkinliklerde de görüyoruz ki ciddi bir katılım var. Eğer biz İslami şiarlara sarılırsak ümmetin vahdeti mümkün olabilir. Fakat uzaklaşırsak onları iyi bir şekilde değerlendiremezsek bizim vahdeti bulmamız mümkün olmayacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir