• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
"Bayram alışverişinizi küçük esnaftan yapın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Doğan Gazan, Ramazan Bayramı öncesi yapılacak alışverişlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle küçük esnafın sorunlarına değinen Gazan, bu esnafın zor zamanlar geçirdiğini ifade etti.

Ulusal firmaların çoğalması nedeniyle yerel esnafın işlerinin azaldığını bildiren Gazan, "Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlarımız bayram alışverişine başladılar. Vatandaşlardan tek isteğim yerel esnafına sahip çıksınlar. Çünkü yerel esnafından alışveriş yaparlarsa ilimizin parası ilimizde kalacaktır. Ulusal firmalardan alışveriş yaparsak ilimizin parası ilimizden çıkmış olacaktır. İlimizde gün geçtikçe çoğalan ulusal marketler mahalle içlerine kadar girdiler. Marketler sadece bir sektörümüzü etkilemiyor, 60'tan fazla mesleği etkiliyor. Bu marketler nedeniyle birçok esnafımız dükkânına kilit vurdu. Birçok esnafımız da vurma noktasına geldi. Halkımız, yerel esnafımızdan alışveriş yaparak, yerel esnafımızın ayakta kalmasına yardımcı olacak ve böylece ulusal marketlerin çoğalmasına da engel olmuş olacaktır." dedi.

Yerel esnaftan alışveriş yapıldığı takdirde Mardin'in de kazanacağına değinen Gazan, "Vatandaşlarımız giyim, ayakkabı, aksesuar, kozmetik alışverişini esnaf işletmelerimizden yapsınlar. Fiyat konusunda bir farklılık olmadığını görecekler. Vatandaşlarımız bayram şekerini, çikolatasını, meşrubatını, kolonyasını ve tüm ihtiyaçlarını mahalle veya çarşı bakkalımızdan yaparak esnaflarımızı sevindirsin ve onlara bayram sevinci yaşatsın. Yerel esnafımızdan alışveriş yaparak hem esnafımız kazansın hem Mardin kazansın. Şimdiden tüm Mardinli hemşerilerimizin, değerli esnaf sanatkârımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir