• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Batman Valisi Hasankeyf`te incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf ilçesini ziyaret ederek, ilçenin yeni yerleşkesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Vali Deniz'e Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer  ve Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan eşlik etti.

Yeni yerleşkeye taşınan tarihi Zeynel Bey türbesi alanında yürütülen çalışmaları yerinden inceleyen Vali Deniz, daha sonra yapımı tamamlanan 126 adet işyerinin bulunduğu 'Ticaret Merkezi ve Han Binası'nı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İlçede hak sahipleri için yapılan müstakil konutlarda incelemelerde bulunan Deniz, yetkililerden konutların eksiksiz bir şekilde yapılması için denetimlerin sıklıkla yapılmasını istedi.

Daha sonra Deniz, Hasankeyf ilçesinde yapımı devam eden yol ve Hasankeyf 2'nci köprüsü çalışmalarını yerinde inceleyerek,  yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köprü ve yol çalışması yürüten işçilerle bir süre sohbet eden Deniz, çalışmaları eksiksiz bir şekilde sürdürülmesini istedi.

2013 yılında temeli atılan viyadüklerden, Hasankeyf birinci köprüsü tamamlandığını belirten yetikliler, biir kilometre uzunluğunda, 14 ayaküstünde ve en yüksek ayağı 104 metre olan  Hasankeyf  2'nci köprüsünün ise yüzde 70 tamamlandığını ifade ettiler.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir