• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
"Bugünkü sıkıntılar bizi ümitsizliğe sevk etmemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. Programa; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç ve GİK üyesi İsa Aydın, Siyasi Parti ile STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Parti binası önünde sokakta halka açık verilen iftar yemeği programı Suriyeli bir hafızın okuduğu   Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Ardından HÜDA PAR İlçe Başkanı İsa Altunkaynak bir selamlama konuşması yaparak davetlerine icabet edip iftara katılanlara teşekkür etti. Daha sonra katılımcılara hitap eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların kendilerini ümitsizliğe sevk etmemesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasına Hz Muhammed'in bir Hadis-i Şerifini hatırlatarak başlamak istediğini söyleyen Yanaç, "Ramazana henüz girmeden Şaban ayının sonlarında Resulullah Efendimiz sahabeleriyle konuşurken şöyle buyuruyor: 'Ey insanlar muhakkak sizler mübarek bir ayın gölgesine girmiş bulunmaktasınız.' Bizler artık Ramazan'dan önce o gölgeye girdik. Ramazan'ın üçte ikisini bitirmiş bulunmaktayız. Aynı toplantıda Resulullah (sav) Ramazan ayını tarif ederken şöyle diyor, 'Ramazan ayı öyle bir aydır ki içinde bin aydan daha kıymetli olan bir gece mevcuttur. O da leyletil kadirdir.' Bizler şu anda artık leyletil kadre varmak üzereyiz. Allah'u Teâlâ şimdiden bizi leyletil kadri ihya eden, onun feyzinden istifada eden Salih kullarından eylesin inşallah. Yine Resullah'ın ifadesiyle, 'Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Allah'u Teâlâ'nın azabından azad olunan bir ayın' artık son günlerini yaşıyoruz. Allah'u Teâlâ hakkıyla bu aydan istifade etmeyi bizlere nasip etsin." şeklinde konuştu.

İslam dünyasında yaşanan sıkıntıları dile getiren Yanaç, güzel günlerin geleceğinden ümit var olunması gerektiğini kaydetti. Yanaç "Biz Müslümanlar olarak her şeyden önce bugün yaşadığımız sıkıntıları her ortamda dile getiriyoruz. Dile getirmekte de haklıyız. Ama biz şuna da inanıyoruz, bugünkü sıkıntılar bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Bizler şuna kesinlikle inanıyoruz ki bugünler güzel günlerin habercisi konumundadırlar. Biz ümitlerimizi yüksek tutmalıyız. Bugün kimin ağzını açarsanız, 'İslam dünyası şu sıkıntılarla baş başadır. Kavgalar, savaşlar var.' diyecekler. Doğru, ama biz bunları dile getirirken ümitlerimizi köreltmememiz lazım. Neslimizi ümitsiz bir şekilde yetiştirmememiz lazım. Biz tüm bu ümitsizliklere rağmen geleceğe ümitle bakıyoruz. Müslümanların geleceği her zamandan daha parlak olacaktır inşallah. Bizi geleceğe ümitle bakmaya sevk eden çok sebebimiz var. Bizim gençliğimiz bize büyük ümitler veriyor." dedi.

Yanaç, "Sıkıntılarımız büyüktür. O sıkıntıların kaynağını doğru yerde aramamız lazımdır. Çözümü bizdedir. Biz bu sıkıntılarla başa çıkacağız. Birileri gelip sıkıntılarımızı çözmeyecek. Bizim kendi sıkıntılarımızı çözmemiz için elimizde yeterli malzememiz materyalimiz, ilmimiz, irfanımız var. Buna büyük ümitlerle hazırlanmamız lazımdır. Biz eğer sorunların çözümünü başkalarından beklersek sorunlarımız çözülmeyecek ve gün geçtikçe büyüyecektir. Tabi ki başkalarının bizim sorunlarımızın büyümesinde katkısı büyüktür. Bunu göz ardı edemeyiz. Ama bizler sorunların kaynağını sadece başkalarının başımıza getirdiği problemler olarak düşünürsek, sorunlardan kaçmış oluruz. Kaçtığımız için sorunlarımız çözümsüz hale gelecektir. O yüzden biz sorun ve sıkıntılarımız kendi içimizde çözebilecek kabiliyete tecrübeye sahibiz elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan dua ve ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. (Süleyman Tunç-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir