• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
Ordulu Öğrencilerden `Gören Ayakkabı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ordu Anadolu Meslek Lisesi`nin 2 öğrencisi "Gören Ayaklar Projesi" ile görme engellilerin adeta gözü kulağı olacak.

Ordu Anadolu Meslek Lisesi Otomasyon Bölümü öğrencileri Ozan Çakmak ve Hakan Çaldaş tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ayakkabıların ön ve arka bölümlerine ultrasonik sensörler yerleştirildi. 2 metre mesafe algılaması olan bu sensörler sayesinde görme engellilerin herhangi bir yere çarpma riski ortadan kalkmış olacak. Sokakta yürüyen bir görme engelli, kulaklığına gelen sinyaller sayesinde herhangi bir cisme yaklaştığını rahatça anlayabilecek.

Hakan Çaldaş ve Ozan Çakmak "engellilerin yaşadığı sıkıntıların bu zamana kadar çok fazla dikkatlerini çekmediğini, ancak okulun spor kulübünde görevli bir ağabeylerinin yaşadığı olumsuzlukların projelerine ışık tuttuğunu" söylediler.

Çaldaş, "engelliler artık gören ayakkabılar sayesinde sokakta daha rahat yürüyebilecekler. Görme engellilerimizin ayakkabıları aynı zamanda gözleri olacak" dedi.

Okul Müdürü Gökhan Melikoğlu da projeyi ortaya atan, geliştiren öğrenciler ile onlara yol gösteren öğretmenlerini kutlayarak, "İnanıyorum ki yapmış olduğumuz tüm projeler amacına fazlasıyla ulaşacaktır. Bunlardan birisi de "Gören Ayaklar Projesi. Bu projeye çok güveniyoruz. Görme engellilerimizin hayatlarını rahatlatacağını biliyoruz. İnşallah bu projemizi daha da geliştirerek bütün engellilere fayda sağlarız" diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir