• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
"Elimizi birbirimize uzatacağız birlik ve beraberliğimizi artıracağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Çınar İlçe Teşkilatı tarafından açık alanda halka iftar yemeği verildi. İftar programına katılan HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, "Elimizi birbirimize uzatacağız kardeş olacağız birlik ve beraberliğimizi artıracağız." dedi.

İftar yemeğinin verildiği sokak yıkandıktan sonra halılar serilerek hazır hale getirildi. Çınarlılar iftar vakti geldiğinde sofrada hazır bulundu.

Ezandan önce halka hitap eden HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, "Bugün Elhamdülillah bizler burada iftarımızı açıyoruz. Fakat bugün Suriye'de, Mısır'da, Afganistan'da, Irak'ta kardeşlerimiz ve aileleri iftarlarını bombalar altında, hatta bazıları yıkılan evlerinde iftarlarını açıyor. Kardeşlerim, biz bu halde değildik, niye bu hale geldik. Bizler aslımızı unuttuk, Kur'an ve sünnetten uzaklaştık, İslam Peygamberinden uzak kaldık, örf ve adetlerimizden uzak kaldık ve bugün bunlar başımıza geldi." dedi.

Emperyalistlerin İslam ülkelerinde yaptıklarına dikkat çeken Turgut, "Görüyorsunuz kâfirler 2 bin kilometre uzaktan gelerek, bize silahlarını satarak ve bu silahları Müslümanların üzerinde deneyerek birbirine kırdırdı. Rusya, ABD, İngiltere, Fransa açıklamalarda bulunarak hangi füzeyi Suriye'de, hangi bombayı Afganistan'da kullandıklarını anlatıyorlar. Katar ile ilgili yaşananları hepiniz gördünüz. ABD'nin nasıl milyonlarca dolar petrol karşılığında silahlarını Suudi Arabistan'a sattığını, son kullanma tarihi geçmiş silah ve uçaklarını Katar'a sattığını gördünüz. Başta Katar kabul etmedi fakat Arap ülkeleri başına toplanınca Katar'da mecbur kalarak milyonlarca dolar değerinde silah ve uçakları almayı kabul etti. Maalesef Müslümanlar yapılan bu zulümlere karşı uyanmaları gerekirken, aralarında birlik ve beraberliği artırmaları gerekirken bunu yapmayıp, bu silahların parasını verip daha da üzerimize bela çekiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Elimizi birbirimize uzatacağız, dost olacağız, kardeş olacağız, birlik ve beraberliğimizi artıracağız"

Ramazan ayının son günlerine girildiğini belirten Turgut, "Ramazan ayının son 10 gününe girdik. Son 10 günde Kadir Gecesi var. Kur'an-ı Kerim'in tabiri ile Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Madem hakikat böyledir, bu son 10 gecede mazlum ve mustazaflara dua edelim. Kardeş olalım, birbirimizi sevelim. Resulullah şöyle buyurmuştur: 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız'. Bizler iman sahibi olmak için, birbirimizi sevmek için evimizden başlamalıyız, sokağımızdan başlamalıyız, köyümüzden, mahallemizden ve ilçemizden başlamalıyız. Elimizi birbirimize uzatacağız, dost olacağız, kardeş olacağız, birlik ve beraberliğimizi artıracağız." şeklinde konuştu.

"Oruç nasıl yalnızca aç kalmak değilse, iftar da yalnızca yemek değildir"

İftar programında bir konuşma yapan HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ise "Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki, her sene Ramazan ayında, şu bereketli iftar sofralarımız vesilesiyle camiamızın teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını, tekrar mübarek Ramazan ayı münasebetiyle tesis etme imkânı buluyoruz. İşin doğrusu, bu iftar programları, İslam gelenek ve İslam medeniyetinin değerlerini, çağımızda yeniden temsil etmek amacıyla yola çıkan HÜDA PAR'ın içten benimsediği şiarlardandır. İftarda gün boyu, aynı amaç uğruna devam ettiğimiz, anlamlı bir açlığı, aynı anda ve hep birlikte gideriyoruz. Fakat iftar sofraları, yalnızca yemek sofraları değildir. Oruç nasıl yalnızca aç kalmak değilse, iftar da yalnızca yemek değildir. İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda, aramızdaki bağlantıyı vurgulayan, bir kardeşlik hizasını temsil ediyor. Ramazan'da zengin-fakir, yaşlı-genç, büyük-küçük hepimiz bu hizaya giriyoruz. Kimse, nefsini tatmin etmek için, bir adım öne geçemiyor. İftarın bir anlamı da sabrın sonundaki selamettir." dedi.

"Doğmanın tesadüf, yaşamanın çatışma, ölmenin son kabul edildiği bir varoluş anlayışıyla dünyanın geldiği yer ortadadır"

Emperyalistlerin yerli zalim ve müstekbirlerle birleşerek, Müslümanlara acı çektirdiklerini belirten Tekdal, "Kâinatı okumak ve anlamak değil, ona hükmetmek fikriyle biçimlenen İslam dışı düşünceler, bizi içinde yaşanmaz bir dünyaya doğru götürüyor. İnsanın manasının yok sayıldığı ve yalnız bedeninden ibaret sanıldığı, doğmanın tesadüf, yaşamanın çatışma, ölmenin son kabul edildiği bir varoluş anlayışıyla, dünyanın geldiği yer ortadadır. Dünyanın bir ucunda, insanlar lüks araçlarla trafiğe çıkma yarışına girerken, diğer ucunda yalınayak insanlar açlık ve sefalet içinde hayat mücadelesini veriyor. Dünyanın bir ucunda, fiyatlar düşmesin diye, üretim fazlası gıdalar denize dökülürken, diğer ucunda bir lokma yiyecek bulamayan insanlar, açlıktan ölmeye devam ediyor. Bu sözüm ona modern çağda yılda 6 milyondan fazla insan açlıktan ölmektedir. Maalesef bu acılar da Cenab-ı Allah'ın tüm yeraltı ve yerüstü nimetlerini bağışlamış olduğu İslam ülkelerinde yaşanmaktadır. Biz, bu adaletsiz dünya düzenlerine mecbur değiliz. Rahman ve Rahim olan Allah tarafından yaratılan bu dünyada, her nimetten herkese yetecek kadar bulunduğunu, Allah'ın arzının geniş, lütfunun bol, ikramının sonsuz olduğunu kavramış bir idrakin hüküm sürdüğü topraklarda maalesef emperyalistler ve yerli zalim ve müstekbirlerle birleşerek, Müslümanlara acı çektirmektedirler." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bilal Güler'in seslendirdiği mevlid-i şerifin ardından, ezanın okunması halk orucunu açtı. Yemeğin ardından yapılan dua ile iftar programı sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir