• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Bakan Işık: Kalkınmada birinci öncelik huzur ve güvendir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile birlikte Mardin'e gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, havaalanında Vali Mustafa Yaman, Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer İzcan ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

İlk olarak 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret eden Bakan Işık, Tugay Komutanı Albay Er'den brifing aldı ve kışlada ismini taşıyan ağaç dikti.

Yeşilli Belediyesine ziyaret

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve berberindekiler, daha sonra Yeşilli Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Hayrettin Demir'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"Huzur ve güvenin tam olarak sağlanması tam bir kalkınma için şart"

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Işık, Mardin'in Türkiye'nin sembol şehirleri arasında yer aldığını ifade etti. Işık, "Maalesef bölgemiz terörden dolayı uzun yıllar hak ettiği kalkınma hamlesini yapamadı. Biz Mardin'in ve bölgenin teröre teslim olmaması ve kalkınması için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Ancak kalkınmada birinci öncelik huzur ve güvendir. Huzur ve güvenin tam olarak sağlanması tam bir kalkınma için şart. Bu açıdan da önümüzdeki sürecin hem Mardin hem de bölgemiz açısından çok daha iyi olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

Bakan Işık, Yeşilli Belediyesi ziyaretinin ardından '15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda verilen iftar yemeğine katıldı. İftarını burada açan Işık, halka hitap etti.

"Bir mübarek ayı daha yavaş yavaş geride bırakıyoruz, artık Ramazan'ın son haftasındayız." diyen Işık, "İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de birkaç gün içerisinde idrak edeceğiz. İnşallah Ramazan Bayramı'nı da idrak edeceğiz. Şimdiden her birinizin hem Kadir gecesini hem de Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.

Mardin'in binlerce yıllık tarihiyle, farklı dinleri, farklı dilleri ve kültürleriyle binlerce yıl barış içerisinde yaşadığını ve bu sebeple muhteşem bir şehir olduğunu kaydeden Işık, Mardinli olmamanın bir ayrıcalık olduğunu ve kendini de fahri Mardinli olarak saydığını söyledi.

"Mardin, dünyanın örnek alması gereken bir kültürdür"

Bakan Işık sözlerine şöyle devam etti: "Mardin demek hoşgörü ve tolerans demektir. Mardin demek farklılıklarımızı inkâr etmeden birlikte yaşamayı becermek demektir. Bu açıdan Mardin kültürünün aslında sadece bütün Türkiye'ye değil bütün dünyanın örnek alması gereken bir kültür olduğuna da yürekten inanıyorum. Siz bunları tarih boyunca başardınız inanıyorum ki bundan sonrada bu birlik ve beraberliğimizi farklılıklarımızı göz ardı etmeyen ama farlılıklarımızla bir arada yaşayan bu anlayışı inşallah ilelebet devam ettireceksiniz. Mardin sadece tarih açısından muhteşem bir şehir değil, Mardin sadece kültür açısından muhteşem bir şehir değil, Mardin sahip olduğu doğal kaynaklar tabii güzellikler açısından da muhteşem bir şehir. Ama Mardin'in en önemli ihtişamı insanı bu her kritik dönemde Mardin'in ortaya koyduğu tavırdan da belli..."

Mardin dünyanın cazibe merkezi olacak

Mardin'in dünyanın cazibe merkezi olacağını söyleyen Işık, bu kadar büyük bir medeniyeti bünyesinde barındıran Mardin'in daha çok kalkınmış ve gelişmiş olması gerektiğini belirtti.

Bakan Işık, "Mardin'de çok önemli hizmetleri hayata geçirdik ancak bu Mardin'in sadece turizm potansiyeli Mardin'i çok daha farklı bir yere taşır. Ancak insanlar maalesef Mardin dendiği zaman akıllara bu muhteşem tarih, muhteşem kültür medeniyeti gelmiyor maalesef, terör geliyor. İşte bu terör kıskacından Mardin kurtuldukça inanıyorum ki Mardin her geçen yıl daha büyük sıçramalar yapacak, buna yüz de yüz inanıyorum. Bunun işaretlerini de alıyoruz. Geçen yılla bu yıl arasındaki Mardin'i ziyaret eden turist sayısı ikiye katlanmış inşallah önümüzdeki yıllarda daha da güzel olacak."  dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir