• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
Toplumun tüm katmanları bağımlılıklara karşı elbirliği yapmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli faaliyetler gösteren Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi üye gönüllüleriyle verdikleri iftar yemeğinde buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube başkanı Muharrem Çelik, toplumun tüm katmanlarının bağımlılıklara karşı elbirliği yapması gerektiğini söyledi.

İftar programına, Karaköprü Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik, İl Halk Sağlığı Şube müdürü Öznur Bulutkazanfer ve diğer davetliler katıldı.

Düzenledikleri iftar programı sonrasında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube başkanı Muharrem Çelik, madde bağımlılığı hakkında geçtiğimiz ay içerisinde bin aileyi eğittiklerini söyledi.

Teknoloji bağımlığının ve uyuşturucu madde bağımlılığının hızla dünyayı sardığını söyleyen Çelik, "Amaç her türlü zararlı alışkanlıklar konusunda beraber hareket etmek ve bunları karşılıklı konuşmak. Neler yapabiliriz o düşüncelerimizi aktarmaktır. Malumunuz hızla dünyayı saran teknoloji bağımlığı ve ülkemizi ve birçok ülkeyi saran uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda ister istemez tedbir almamız gerekiyor. Bunun içinde bu tedbirin en güzel yolu bilinçli aile bilinçli nesil, bilinçli toplumdan geçer. Biz de bunu çok önemsiyoruz. Bilinçlendirme çalışmalarını bugün bir anlamda yapıyoruz. Biz geçtiğimiz ay içerisinde de bin aileyi eğitmiştik." dedi.

Geçtiğimiz aylarda bir madde bağımlısı genç tarafından bıçaklanan davulcu hakkında bir değerlendirmede bulunan Çelik, madde bağımlılığı konusunda el birliği, güç birliği ve iş birliğiyle toplumu bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi.

Bıçaklanarak öldürülen davulcunun arkasında 3 yetim çocuğun kaldığını söyleyen Çelik, 

"Biz bilinçlendirme çalışmalarını niye önemsiyoruz, çünkü gençlerin ailelerini, toplumu bilgilendirmediğimiz zaman, ister istemez yanlışlıklar başını alıp gidiyor. Malumunuz Ramazan'ın başında Urfa'da Topdağı Mahallesinde bir gencimiz bir genci bıçakladı ve hayatına son verdi. Gariptir ikisi de bağımlı, ikisi de madde kullanıyor.  Ama ölen kişi 33 yaşında ve 3 çocuk babası. Nedir bu bağımlılığın verdiği felaketler sorunu. Hem adam hayatından oldu hem çocukları yetim kaldı ortada. Ve ister istemez bu toplumun başına da aynı zamanda bir yük olacak yetimleri büyütmek kolay değildir. Bu yetimlerle ilgilenmediğin zaman yarın toplumun başına problem olur. İşte bunun için tedbir almamız lazım. Bilgilendirme yapmamız lazım. El birliği, güç birliği ve işbirliği yapmamız lazım. Ve kanunlarımızı biraz daha sıkı kanunlar haline getirmek lazım ki, bunun üstesinden gelebilelim. Bir de iman projeleri, ahlak ve manevi projeleriyle toplumu manevi yönden eğitmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Program verilen teşekkür plaketleri ve teşekkür belgelerinin ardından son buldu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir