• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
Portekiz`de üç günlük yas ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Portekiz'in başkenti Lizbon'un 200 kilometre kuzeydoğusundaki Pedrógão Grande bölgesinde cumartesi günü öğleden sonra çıkan orman yangınında can kaybı arttı. Hükümet, ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildiğini, yasın pazar gününden itibaren geçerli olacağını açıkladı.

Portekiz İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Jorge Gomes yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 62'ye yükseldiğini, dört ayrı cephede süren yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

Hayatını kaybedenlerin çoğunun otomobilleriyle yangın bölgesinden kaçmaya çalışan kişiler olduğunu ifade edilirken, Portekiz Başbakanı Antonio Costa ise ülkenin son yılların en büyük felaketiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Portekiz Sivil Koruma Biriminin açıklamasına göre, yangını söndürme çalışmalarına 224 itfaiye aracı ve 692 itfaiye görevlisi katıldı.

Avrupa Birliği, kurban sayısı git gide artan orman yangınının yaralarını sarmaya çalışan Portekiz'e yardım sözü verdi. AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, "Portekiz'de acil durumdaki insanlara ve kurumlara yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Portekiz'in yardım isteği üzerine AB, söndürme çalışmalarına katılmak üzere ülkeye uçak gönderdi. Fransa ve komşu ülke İspanya, Portekiz'e yangın söndürme uçağı göndererek destek verdi. Yangının çıkış nedeni ise belirsizliğini koruyor.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir