• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Otobüs firmalarından erken bilet alın uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatil olması ve Ramazan Bayramı'ndan dolayı memlekete dönüşler başladı. Van'ın dışında bulunan veya Van'dan kendi memleketine dönecek olanlar sebebiyle, Van Otobüs Terminali'nde yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Oluşan yoğunluktan dolayı ek sefer başlatan otobüs firmaları, yolcuların mağdur olmaması için erken bilet alınması konusunda uyarıda bulundular.

Yaşanan yoğunluklardan dolayı ek sefer hizmetlerine başladıklarını belirten Otobüs Firması İşletme Müdürü Erdal Antika, "Yolcu yoğunluğu dün itibariyle başladı. Ramazan ayında Van'dan gidişler pek olmadı ama gelişlerde yoğunluk oldu. Gelişlerde de elimizden geldiğince vatandaşlarımız mağdur olmasın diye ek seferler düzenledik. Van'dan gidiş yoğunlukları da dün itibariyle başladı." dedi.

"Vatandaşlarımız önceden bilet alırlarsa mağdur olmazlar"

Vatandaşların mağdur olmaması adına önceden bilet alınması çağrısında bulunan Antika, "Bizler elimizde araç olduğu zaman ek seferler düzenliyoruz. Araçlar doldukça bizlerde peyderpey seferlerimizi arttırıyoruz. Ancak vatandaş bileti son güne, son dakikaya bıraktığı zaman bizlerde o anki yolcu potansiyelini bilemiyoruz. Bunu telafi etmek amacıyla farklı yerlerde ek seferle açıyoruz ama farklı yerde sefer açınca nereye açacağımızı tespit edemiyoruz. Genellikle son günlere bırakıyorlar ve mağdur oluyorlar." diye konuştu.

"ÖTV alınmaz ise fiyatları düşürürüz"

Yolcu otobüslerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranında bir düzenleme yapılmasıyla bilet fiyatlarında yaklaşık yüzde 50 bir düşüş yaşanacağını belirten Antika, "Uçaklarda bir kısım vergiler alınmıyor. Yolcu olmadığı zaman fiyatlarını neredeyse otobüs fiyatlarına kadar düşüyorlar. Yoğun günlerde de biletlerin fiyatını yükseltiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Van'dan İstanbul'a 150 TL'ye yolcu taşırken, bugün 500 TL'ye taşıyorlar. Bazen yolcu olmadığı zaman fiyatları bizim fiyatlarımızın da altında veriyorlar. Çünkü maliyetleri yok. Uçaklar, gemiler, trenlerde ÖTV alınmıyor ama yolcu otobüslerinde ÖTV alınıyor ve bu yüzden fiyatları aşağı çekme gibi bir şansımız yok. ÖTV alınmaz ise fiyatları düşürürüz. Van'dan İstanbul'a bilet 150 TL, ÖTV alınmaz ise vatandaş 80 TL'ye bile gitse otobüsün maliyetini karşılar. Mevcut şartlarda bile bizler maliyetin altında çıkamıyoruz." şeklinde konuştu.

"Erken bilet alınmasını tavsiye ederiz"

Ek sefer açmalarına rağmen yoğunluğa yetişemediklerini söyleyen başka bir otobüs firması işletme müdürü Murat Topçu da vatandaşın erken bilet almasını önerdi.

Topçu, "Okulların tatil olması ve bayramdan kaynaklanan yoğunluktan dolayı 13 Haziran'dan bu yana ek seferler açtık.  Bizler ek seferler açmamıza rağmen yoğunluğa yetişemiyoruz. Öğretmen ve öğrenciler önceden bilet almak için tedbirlerini alıyorlar, ancak memleketimizin insanları bu konuda sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bugün gelen müşterimiz yoğunluktan dolayı 3 gün sonra bilet bulabiliyor. Bu durumda ne kadar erken bilet alırlarsa onların faydasına olacaktır. Bayramdan sonra tekrar dönüşler başlayacaktır, bu durumda ek yoğunluk olacaktır. Bu yüzden erkenden bilet almalarını tavsiye ederiz. Eğer yakıtta ÖTV kaldırılırsa otobüslerde ayrıcalık tanınabilir. Nasıl ki uçağa, gemiye bu hak tanınıyor, niye otobüsler bu haktan yararlanmıyor. Bu sektörde yüzlerce insan ekmek yiyor." diye belirtti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir