• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Adaletin bittiği yerde çatışma ve kaos başlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanlığı, ilçenin mahalle temsilcileriyle bir iftar programı düzenledi. Programa HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat, Karaköprü İlçe Teşkilat üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, İslam coğrafyasındaki yaşanan gelişmelere dikkat çekerek adaletin olmadığı yerlerde zulmün, çatışmanın kaosun olduğunu söyledi.

Özellikle son 15 yıldır Ramazan ayını gönül rahatlığıyla idrak edemediklerini söyleyen Yalçın, "Biz isterdik ki Ramazan aylarımızı huzur ve barış içerisinde, kalbi huzurlu bir şekilde idrak edelim. Fakat özellikle son 15 yıldır Ramazan ayını, orucu, sonarında gelen bayramı gönül rahatlığıyla kutlayamıyoruz. Bizler her televizyonu açtığımızda parçalanmış çocuk cesetleri görüyoruz. Kıyılara vuran Aylan bebeklerin cesetlerine şahit oluyoruz. Öbür taraftan enkaz altında çıkarılan Ümran bebekleri görüyoruz. Böyle bir ortamda Ramazan ayını idrak etmeye çalışıyoruz." dedi.

Yalçın, "Allah Resulünün bize bıraktığı o İslam medeniyetinden uzaklaştık. Allah'a, Kur'an'a, İslami kaidelere yüzümüzü çevirdik. İslam'ı sosyal hayatımızdan çıkardık. İş hayatımızdan, okullarımızdan, üniversitelerimizden, askeriyemizden, meclisimizden, kurumlarımızdan çıkardık. Kendi elimizle kaldırdık. Kaldırdıktan sonra zillete düştük. İslam âleminin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bütün kardeşlerimizin bu uğurda çalışması lazımdır. Adalet yeryüzünde bitmiştir. Adaletin bittiği yerde nifak, zulüm, çatışma ve kaos başlar. Adaletin tesis edilmesi için elimizi taşın altına koymalıyız." şeklinde konuştu.

İftar programı yapılan dua ve kılınan namaz ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir