• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Türk Kızılayından yüzlerce aileye gıda kolisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, 30 gönüllü personel ile ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirtti.

Dağıtılan gıda kolilerinin içinde 5 kişilik bir ailenin bir aylık erzakının bulunduğunu belirten Tezdiğ, "Türk Kızılayı olarak vatandaşların sofrasına bir nebze de olsa renk getirdiysek ne mutlu bize." dedi.

Son bir yıldır bölgede yaşanan olaylarından dolayı binlerce insanın mağdur edildiğini vurgulayan Tezdiğ, "Binlerce masum insanımız son 30 yılı aşkındır terör örgütü tarafından mağdur edildi. Özellikle yakın zamanda bölge illerimizde kazılan çukurlar ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanılmaya çalışılması insanların evlerini, barklarını geride bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Her ne kadar bu olaylar milletin ferasetiyle bertaraf edildiyse de Bu insanlar evlerine dönünceye kadar bizlere emanettir. Bunların yanı sıra küresel güçler ne yazık ki, İslam coğrafyasında Müslümanları bir birine düşürerek yeni silahlarını bizlerin üzerinde denemeleri yüzbinleri vatansız bıraktı. 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşimiz mağdur oldu ve güvenli liman olarak gördükleri ülkemize sığındı. Türk Kızılayı olarak muhacirlere Ensar olmak inancımızın gereğidir. Bu doğrultuda kentimize yerleşen Suriyeli kardeşlerimizi bu Ramazan ayında da yalnız bırakmadık. Gerek terör mağduru kendi vatandaşlarımız olsun gerekse Suriyeli kardeşlerimiz olsun onlarla Türk Kızılayı olarak her lokmamızı bölüp paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir