• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Filistinliler, Açlık Grevindeki Şalabi İçin Eylem Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze`deki Birleşmiş Milletler binasının önünde bir araya gelen Filistinliler, İsrail zindanlarında açlık grevinde olan Filistinli kadın tutsağın serbest bırakılmasını talep etti.

Açlık grevinin 13`üncü gününde Filistinli tutsak Hana Şalabi ile dayanışmak için eylem yapan Filistinliler, BM`nin konuyla ilgili girişim yapmasını istedi.

Filistinli kadın tutsakla dayanışma duygularını ifade eden Filistinliler, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu`yu protesto eden sloganlar attılar ve ABD`yi İsirail`e verdiği destekten dolayı protesto ettiler.

Esir değişimi kapsamında serbest bırakılan ve geçtiğimiz günlerde yeniden tutuklanan Şalabi, açlık grevi eylemcisi Hader Adnan`ın açlık grevinin başarıya ulaşmasıyla kendisinin de hukuksuz tutuklandığı gerekçesiyle açlık grevine başladı.

Gilat Şalit`e karşılık Ekim ve Aralık ayında serbest bırakılan bin 27 tutsaktan biri olan Şalabi, 16 Şubat`tan bu yana açlık grevinde.

Evine yapılan baskın sonrası açlık grevine başlayan Şalabi, Adnan gibi idari tutukluluk altında. Şalabi`nin hücre hapsinde olduğunu belirten avukatı, bunun açlık grevine karşı ceza olarak verildiğini ifade etti.

Öte yandan eş zamanlı olarak Ramallah`taki Kızıl Haç ofisinin önünde de benzer bir eylem yapıldı.

ETHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir