• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
TTB`den Organ Nakli Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TTB`den yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz ve Hacettepe üniversitelerinde yapılan organ nakilleriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme çalışması başlatıldığı bildirildi.
 
Yapılan organ nakli ameliyatlarının kamuoyu tarafından yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, ameliyatlara katılan ekiplere teşekkür edilerek,
 
"Tıbbın temel önceliği, insan yaşamının biricikliğini bilerek, tek tek bireylerin ve bir bütün olarak toplumun sağlığını korumak, geliştirmektir. Hiçbir başka gerekçe bunun önüne geçemez, geçmemelidir. Ne var ki, nakil işlemlerine yönelik kamuoyunda süren tartışmalarda bu önceliğin gözardı edilmiş olabileceği kuşkusu da dile getirilmektedir.


Bu kuşkunun doğmuş olması bile çok önemli bir sorundur. Söz konusu nakiller gibi çok özellikli örnekler için önceliğin şu ya da bu gerekçeyle gözardı edilebildiği tartışması, konunun bütün yönlerini kapsayan çerçevede, gerek tıp gerekse de genel kamuoyunu tatmin edecek şeffaflıkta, sadelikte açıklamaları zorunlu kılmaktadır. TTB mesleki ve bağımsız kimliğiyle konuyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme çalışmasını başlatmıştır. Oluşturulacak raporun paylaşılacağını kamuoyuna duyururuz" denildi.
 
İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir