• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
“Silahlarımızı denedik”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Durmaz - DOĞRUHABER

İslam dünyası emperyalistlerin silahlarını denediği mekânlar haline geldi. Bir yandan ABD bir yandan Rusya, geliştirdiği yeni silahları İslam coğrafyası üzerinde deneme tahtasına çevirircesine kullanmaktan geri kalmıyor. Daha önceden işgalci Amerika`nın Afganistan`da "Tüm Bombaların Anası"nı kullandığı ortaya çıkmıştı. Şimdi de Rusya lideri Putin, Suriye`yi yeni silahları için adeta deneme tahtası yaptıklarını itiraf etti. Putin, “Oraya en gelişmiş silahlarımızı yerleştirdik ve performanslarını seyrettik. Ordumuz için bu paha biçilemez bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.

PUTİN: SURİYE`DE SİLAHLARIMIZI TEST ETTİK

İşgal altındaki İslam coğrafyasının hal-i pür melali emperyalistlerin iştahını kabartıyor. İşgalci güçler, Filistin, Afganistan, Irak, Suriye ve daha birçok İslam beldesinde uluslararası yasak silahları kullanmaktan geri durmuyor. Her geçen gün yaşanan sivil katliamlara uluslararası toplumun sessizliği de bu işgal güçlerinin iştahını kabartıyor. İşgal güçlerinden biri olan Rusya`nın lideri Putin yaptığı son açıklamada yeni silahlarını Suriye`de denediklerini itiraf etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan geleneksel Direkt Hat programında Suriye`ye ilişkin dehşet verici açıklamalarda bulundu. Suriye`deki askeri operasyonların, Rusya`nın yeni silahlarını denemesine olanak verdiğini belirten Putin, “Oraya en gelişmiş silahlarımızı yerleştirdik ve performanslarını seyrettik. Ordumuz için bu paha biçilemez bir deneyimdi. Ordumuzun savaşa hazırlık durumu yeni bir seviyeye ulaştı” ifadelerini kullandı.

ABD ‘BOMBALARIN ANASI`NI AFGANİSTAN`A ATMIŞTI

Önceki günlerde de ABD`nin ‘Tüm Bombaların Anası` diye tabir edilen silahını Afganistan`da denediği ortaya çıkmıştı. İşgalci ABD'nin, Afganistan'da DAEŞ'e karşı yaptığını iddia ettiği ve nükleer bombalardan sonra en etkili bomba ve bombaların anası olarak nitelendirdiği bombaların kullanıldığını açıkladığı saldırılarda bölgede yerleşik çocuk-kadın-yaşlı onlarca sivilin hunharca katledildiği öğrenildi. ABD'li yetkililerin “Tüm Bombaların Anası” olarak nitelediği 11 tonluk dev GBU-43 bombası, ilk kez DAEŞ bahanesiyle Afganistan`ın doğusuna atılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir