• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
İlk görev yerine uçarak gelen doktor rekor hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk görev yeri olan Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesine paraşütle uçup gelerek dikkatleri üzerine çeken genç doktor, hedefinin paraşüt uçuşlarında Türkiye rekoru kırmak olduğunu dile getirdi.

Hilvan Devlet Hastanesinde Acil bölümünde görev yapan 26 yaşındaki Dr. İsa Kaya, Kahramanmaraş`ın Narlı ilçesinde bulunan Kardelen Tepe Uçuş Pistinden kalkış yaparak, 5 saat 28 dakikalık uçuşla görev yerine ulaşmıştı.

Kuş uçuşu 151 kilometrelik yol katettiğini belirterek, paraşüt uçuşu konusunda İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Kaya, ilk görev yeri olan Hilvan Devlet Hastanesine uçarak gelmesinin heyecan verici olduğunu söyledi.

Kaya, “Hilvan Acil doktoruyum. Yaklaşık yedi aydır Hilvan`da göreve başladım. 2016-2017 de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Birçok hobiyle uğraşıyorum bunların başında yamaç paraşütü sporu geliyor. Ben hekimim, yamaç paraşütünü 2014 yılında Gaziantep Üniversitesinde eğitimini almaya başladım ve bu spora da hobi olarak başladım. Eğitmenlerimiz sayesinde daha da ilerleyerek kendimiz tek başımıza uçabilir düzeye geldik. Yamaç paraşütü dalında birçok dallar var ben bunların içerisinde mesafe uçuşları dalını seçtik. Bölgemizin hava şartlarının elverişli olmasından dolayı bu alana yöneldik. Bu alanda eğitimler sürdükçe de çeşitleri geliştirerek kendimiz geliştirmeye başladık.” diye konuştu.

Hava şarlarının müsait olduğu durumlarda sürekli uçuş yaptıklarını söyleyen Kaya, şöyle konuştu: “Paraşütle 13.00 ila 14.00 saatleri arasında Maraş`ın Narlı kardelen tepesi dediğimiz ve sürekli kullandığımız bir tepeden çıkışımızı yaptık, yaklaşık 18.55'de Hilvan`a inişimizi yaptık. Türkiye`nin birçok farklı bölgelerinde uçuş yaptım. Ama Hilvan`a gelişim benim için ayrı bir güzellik oldu, sonuçta görev yaptığım yere uçarak gelmek farklı ve çok güzel bir duygu. Tekrarlamayı düşünüyorum İnşallah daha iyileri olur. Türkiye rekoru aynı tepeden şu anda 343 kilometre, başka bir pilotumuz tarafından 2014 de kırıldı. Hedeflerim arasında Türkiye rekoru var.”

Kaya, “Her iniş yaptığımız yerde insanların ilgisi ile karşılaşıyoruz. Sonuçta biri uçarak yanınıza geliyor, gökten tek başına biri geliyor gibi oluyor bu da bizi mutlu ediyor. Zaten bizde de bir şey başarmış sevinci oluşuyor. Herkesin yamaç paraşütü sporunu denemesini, o heyecan ve adrenalini yaşamasını isterim. Güvenlik şarları el verdiği sürece çok eğlenceli bir spor olacaktır. Türkiye genelinde yeni yayılan bir spor, Avrupa ülkelerinde daha yaygın.  Bu sporumuz Türkiye'de yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Kalkış yaptığımız teperlerde yatırım yapılmasını bekliyoruz. Narlı Tepe gerek coğrafi konumu gerek sede uçuşa elverişli konusu olsun çok değerli bir tepemiz. İyi yatırımlar yapılırsa turizm ve spor konusunda daha iyi sonuçlar elde edilir.” dedi.

Paraşüt uçuşlarının güvenlik çerçevesinde yapılması gerektiğini ayrıca bu sporun görüldüğü kadar tehlikeli olmadığını belirten Kaya, “Uçuş sporu güvenlik çerçevesinde yapıldığı sürece görüldüğü kadar tehlikeli bir spor değil. Metroloji bilgiler konusunda eğitim aldıktan sonra risk minimuma iniyor diyebiliriz, tabi ki risk var. Uçuşun bana kazandırdığı birçok şey var sosyal hayatta farklı bir uğraş yapmış oluyorsun, bireysel olarak insana özgüven veren bir spordur. Kesinlikle herkese bu sporu öneriyorum yapılması gereken bir spor. En azından bir kere denenmese gerekiyor diye düşünüyorum. Yükseklik korkusunu yenmek için bire bir diyoruz." diye belirtti. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir