• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Kur`an Yakan Askerlerle Gurur Duyuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Washington`da, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı (ACT) tarafından düzenlenen seminere katılan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, açılış oturumunda konuşma yaptı.
 
Afganistan`da son zamanlardaki gerginliğin herkes için zor olduğunu belirten Rasmussen, ISAF ve Afgan güçlerinin sorunu çözmek için omuz omuza çaba sarf ettiğini ifade etti. Afganistan`daki ISAF askerleri ile gurur duyduğunu belirten Rasmussen, "Afganistan`da birçok ülkeden ISAF bünyesinde görev alan asker var ve zor durumlarda profesyonelliğini gösteriyor. Onların görev anlayışlarından ve başarılarından gurur duyuyoruz. Karşılaştığımız zorluklara rağmen hedefimiz olan istikrarlı bir Afganistan için elimizden geleni yapacağız ve bu durum Afgan güçleri ile ortak çabaların odağında kalmalıdır" diye konuştu.
 
Afganistan`daki gelişmelerin NATO`nun ülkeden geri çekilmesi planlarında bir gecikmeye neden olmayacağını belirten Rasmussen, "2010`un Kasım ayında Lizbon`da belirtilen zaman çizelgesine sadık kalıyoruz. Yani geçiş, 2014 yılı sonuna kadar gerçekleşecek. 2014 yılı sonuna kadar Afgan güçlerinin tüm ülkede güvenlik sorumluluğunu almasını bekliyoruz" dedi.
 
 
AJANSLAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir