• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
"Herkes itikâf için kendisine en yakın camiyi tercih etsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Peygamber'in Ramazan ayının son 10 gününde sürekli yaptığı itikâf ibadeti başladı. Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, yıl boyu dünyevi meşguliyetlerin altında manen yorgun düşen insanlığın, mana âlemine yol aldığı bir zaman dilimi olarak bilinen itikâf hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

İtikâf sünnetinin önemine değinen Açık, birkaç saat dahi olsa herkesin bu ibadeti yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

İtikâf için cami sayısında kısıtlamaya gitmediklerini belirten Açık, itikâfın toplumda yaygınlaşması için farklı camilerin kullanılmasını tavsiye ettiklerini, bundan dolayı Şanlıurfa'da bulunan bütün camilerin itikâf için kullanılabileceğini bildirdi.

"Kardeşlerimiz hangi camide itikâfa girmek istiyorlarsa biz onların önünü açarız." diyen Açık, "Bazı camilerimizde itikâf için kalma ile ilgili belki suyu olmayabilir, belki lavabosunda sıkıntı olabilir. Kişinin lavabo ihtiyacı ve birtakım ihtiyaçlarını giderme durumu olabilir. Onlar belki uygun olmayabilir ama kardeşlerimiz bize başvursun, 'Ben falan camide itikâfa girmek istiyorum.' desin yeterlidir. Resmi olarak her ilçemizde en az 10-15 camimizi ilan ettik ama biz bin 960 camimizin bu şekilde hazır olduğuna inanıyoruz. Kardeşlerimiz kendilerine en yakın camiyi tercih etsinler." dedi.

"İtikâfla kendine zaman ayırma fırsatı sunacağız"

Kadir Gecesi münasebetiyle o günün gündüz ve gecesinde en azından bir gün bile olsa itikâfta kalınması için bir kampanya başlatacaklarına değinen Açık, sözlerine şöyle devam etti:

"Belki birçok kardeşimiz işinden gücünden dolayı 10 günlük bir itikâf yapamıyor ama en azından Kadir Gecesi'nin olduğu gece ve onun gündüzünde bir gün de olsa itikâfa girme şeklinde bir kampanyamız olacak. Yine geçen yıl itikâfla ilgili güzel bir sinevizyon hazırlamıştık. İnşallah bu sene kardeşlerimize yine onu sunacağız. Maddi ve manevi birçok sıkıntı yaşadığımız şu âlemde kendimize zaman ayıramadığımız, özellikle manen hiç zaman ayıramadığımız bu dünyada itikâfla kendine zaman ayırma fırsatı sunacağız."

Bütün Müslümanlara itikâf ibadeti konusunda çağrıda bulunan Açık, bir gün olmuyorsa bile en azından birkaç saat itikâfa girilmesi gerektiğini belirtti.

Gayri müekked sünnet olan itikâf ibadetini yapanların, bu ibadeti yerine getiremeyen diğer insanların üzerindeki sorumluluğu kaldırdığını hatırlatan Açık, herkesin, itikâfa girenleri elinden geldiğince sahiplenmesi gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak, Hüseyin Sayhar - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir