• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
"Dinimizde öksüzün yetimin yeri çok farklıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla ilçede bulunan öksüz, yetim ve yaşlılara bir otelde iftar programı düzenledi.

Düzenlenen iftar programına, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Valisi İbrahim Taşyapan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, öksüz, yetim ve yaşlılar katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, bugün ki iftarın diğerlerinden daha anlamlı olduğunu belirterek, bunun sebebini; sofralarında yetimler, öksüzler ve ailelerinin bulunması olduğunu söyledi.   

Taşyapan, “Bu birlikteliği bize lütfeden Rabbimize şükürler olsun. İçinde yaşadığımız dünyada zulümler, savaşlar, kazalar, hainlikler ve terör var. Bunları hep beraber yaşıyoruz. Bu olayların sonuçlarında parçalanan ailelerimiz nedeniyle öksüzlerimiz ve yetimlerimiz var. Çok şükür ki; hem kendi öksüz ve yetimlerimize hem de dünyanın dört bir yanındaki öksüz ve yetimlere sahip çıkıyoruz. Yüce Allah ülkemize, devletimize zeval vermesin. Bunu başaran dünyadaki belki de tek ülkeyiz.” dedi.

“Kültürümüzde ve dinimizde öksüzün-yetimin yeri çok farklıdır”

Düzenlenen programda emeği geçenlere teşekkür eden Taşyapan, dinimizde ve kültürümüzde öksüzün-yetimin yerinin öneminden bahsetti.

Taşyapan, “Burada, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimize, hükümetimize, hayırsever vatandaşlarımıza, inancıyla yaşayıp sofrasını olmayanlarla paylaşma kültürüne sahip insanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır, hepsine teşekkür ediyorum. Soframızı şenlendirdiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan ayı bereketiyle geldi. Ramazan bildiğiniz üzere rahmettir, berekettir, yardımlaşmadır, dayanışmadır, yetimleri, öksüzleri, olmayanları sevindirmektir. Kültürümüzde ve dinimizde öksüzün-yetimin yeri çok farklıdır. Kur`an-ı Kerim`de Yüce Rabbimiz, yetimlerden ve onların haklarından çok önemli şekilde defaatle bahseder. Sevgili Peygamberimiz de yetimler yetimidir. Bu güzel sıfata, layık burada pek çok çocuğumuz var. İnşallah onları bir nebze olsun sevindirebilmişizdir. Bu da hepimize büyük mutluluk vermektedir.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise Ramazan ayı boyunca yaptıkları sosyal yardım faaliyetlerini açıklayarak, “Bugün bizler için, ülkemiz için, toplum için önemli olan yetim-öksüzlerimize ve aynı zamanda yaşlılar için bir iftar programı düzenledik. ‘Ramazan ayı paylaşımla güzel, birlikte güzel ve sizlerle güzel` anlayışıyla İpekyolu Belediyesi olarak, hep birlikte olmaya çalıştık. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtulmak olan bir Ramazan ayını daha idrak ediyoruz. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Program, iftar yemeği sonrası yapılan duanın ardından sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir