• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
HÜDA PAR`dan İçören köyünde iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Savur İlçe Temsilciliği tarafından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel'in katılımıyla İçören (Teffê)  köyünde iftar programı düzenlendi.

Programa Temel'in yanı sıra, HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç ve köy sakinleri katıldı.

İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Temel, bu mübarek günlerde çokça dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Temel, "İslam coğrafyası şu an feryat figan içerisinde. Şu an biz huzur içerisinde iftarımızı açarken, maalesef öbür tarafta fosfor bombalarıyla gencecik bedenler, çocuklar parçalanıyor.  İçimizi kanatan tablolarla karşı karşıyayız. 20 kilometre uzağımızda, bize adaleti getirmeye kalkanlar maalesef tepemizden bombalar veriyor. İslam coğrafyası yerle bir ediliyor." dedi.

"Feryat ve figanlar Kürtçe Arapça, Türkçe veya Farsçadır. Sevinç naraları da ya İngilizce, ya Fransızca ya da Almancadır." diyen Temel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşler bunu görelim bunun farkına varalım. Hep beraber hem Rabbimizden yardım dileyelim ve dua edelim. Herkes bu toplumun inşası için, bu toplumun geleceği için bir şeyler yapmalı, bir çaba göstermelidir.  Bir gayret gösterilmelidir ki coğrafyamız şiddetten, sıkıntıdan, beladan uzaklaşsın. Emin olabilirsiniz zalimler, kâfirler ve  emperyalistler bize adalet getirmez, getiremez. Onlar bize kardeşliği tesis edemezler." 

Ramazan ayının son günlerine girildiğini hatırlatan Temel, bu günlerin daha fazla dua ve ibadetle geçirilmesi, çocukların da Yaz Kur'an Kursu'na gönderilmeleri tavsiyesinde bulundu. (Süleyman Tunç-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir