• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
HÜDA PAR`dan "Bayanlara öncelikli vagon" uygulamasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bayan yolculara öncelikli vagon` uygulamasına destekler gelmeye devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların yanı sıra siyasi partilerden de projeye destek açıklamaları geldi.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, yaptığı yazılı açıklama ile söz konusu uygulamanın iyi bir adım olduğunu, desteklenmesi ve genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Şimşek, geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin Otosansit metro istasyonunda hayata geçirdiği ‘bayanlara yolculara öncelikli vagon` uygulamasını HÜDA PAR olarak takdirle karşıladıklarını belirtti.

"Bayanlara öncelikli vagon uygulamasından, bayanlara özel vagon uygulamasına geçilmeli"

Yapılan uygulamanın projenin gelişmesi ve daha üst bir boyut kazanması için uğraş verilmesi gerektiğine vurgu yapan Şimşek, "Bizler HÜDA PAR olarak projenin bayanlara öncelikli vagon uygulamasından bayanlara özel vagon ve farklı renklerde olması gerektiğine ayrıca bayanlara özel olan vagona erkeklerin girmemesi için çeşitli yönlendirmeler yapılması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

"Uygulamaya karşı çıkan zihniyet, atılan bütün olumlu adımlara karşı çıkan zihniyettir"

Özellikle bayan yolcuların çeşitli taciz ve hakaretlere uğradığı günümüzde bu durumun ehemmiyetinin daha anlaşıldığına dikkat çeken Şimşek, "Yapılan bu projenin Bursa kamuoyunda ve medyasında çeşitli kurum ve kişilerin hedefinde yer aldığını da üzüntüyle müşahede ettik. Özellikle bayanların desteklemesi gereken uygulamanın kimi parti ve gruplara mensup kadınlar tarafından bilinçli bir şekilde provoke edilmeye çalışılması yapılan projenin aslında doğrulunu kanıtlamıştır. Kimseyi zorla bu vagona bindirmediklerine ve bayanlardan isteyenler burayı tercih ettiğine göre bayanların lehinde bir uygulamayı aklı başında herkes takdir eder. Herkes, anne, bacı, kız veya hanımının rahat edeceği bir uygulamayı arzu eder. Yeri gelince özgürlükten konuşup bayanlara öncelik tanınmasına dahi tahammül edemeyen zihniyeti kınıyor, bu zihniyetin bu millete tamamıyla yabancı kaldığını üzüntü ve esefle müşahede ediyoruz. Projeden rahatsız olanlar yıllardır güzel çalışmalara sürekli muhalefet eden ve müspet olan bütün işlere karşı çıkan zihniyetin ta kendisidir." ifadelerine yer verdi.

"Uygulama tüm istasyonlarda hayata geçirilmeli"

Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Söz konusu bu kadınların metro istasyonlarında yere yapıştırılan ‘Bayan yolculara öncelikli vagon` stickerlarını sprey boyayla karalaması ve sökmeye çalışmasını kınıyor ve yapılan hareket için hukuki işlem başlatılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca lokal ve küçük çaplı verilen tepkilerin çok fazla önemsenmemesi ve atılan adımlardan geri dönülmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Son olarak büyükşehir belediyesinin yaptığı bu uygulamayı daha fazla genişletip tüm istasyonlarda hayata geçirmesini ve bir üst boyuta taşıyıp bayanlara özel vagon şeklinde değiştirmesini ümit ediyoruz."

"Diğer şehirlere emsal teşkil etmeli…"

Yapılan bu uygulamadan dolayı büyükşehir belediyesini ve söz konusu projeyi hayata geçirmede emeği geçen herkesi tebrik ve takdir ettiklerini ifaden Şimşek, söz konusu uygulamanın diğer şehirlere de emsal teşkil etmesini diledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir