• DOLAR 32.639
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2504.485
  • ...
 İHA destekli PKK operasyonu: 12 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te PKK`ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya aracılığıyla PKK'yi öven paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK adına faaliyet gösterdikleri, sosyal medyadan PKK ve Suriye yapılanması PYD/YPG-YPJ'yi özendirici ve propagandasını içeren paylaşımlarda bulundukları,  Cumhurbaşkanı hakaret ettikleri ve asılsız suçlamada bulunarak hedef gösterdikleri ileri sürülen 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Yapılan operasyon kapsamında, PKK/KCK terör örgütü adına, ilimizde faaliyetlerde bulunan, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü ve örgütün Suriye yapılanması olan PYD/YPG-YPJ terör örgütünü övücü, özendirici ve propagandasını paylaşımlarda bulunan, terör örgütünün propagandasını yaparak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret eden, asılsız suçlamada bulunarak hedef gösteren 12 şahıs gözaltına alınmıştır.” denildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 adet telsiz, örgütsel içerikli 4 kitap ve 3 doküman, PKK`yi simgeleyen çok sayıda materyal ve dijital doküman ele geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir