• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Devlet esnafa destek vermediğinde işçileri çıkarmak zorunda kalacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardan beri ticaret yaptıklarını ve işçi istihdam ettiklerini belirten Diyarbakırlı esnaf Sedat Sevim, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün (İŞKUR) "İş Başı Eğitim Programı" kapsamında personel yetiştirip çalıştırma başvurusu" istihbarı kayıtlara tabi tutularak reddedildi.

Başvurularının reddedilmesine tepki gösteren Züccaciye işletmecisi Sevim, başvurularının İŞKUR tarafından iptal edilmesi nedeniyle işçilerle birlikte ailelerinde mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

16 kişi istihdam ettiklerini söyleyen Sevim, “Bunların içerisinde işsiz olanları da işçi bulma kurumu üzerinden aldıklarımızı da yanımızda çalıştırıyoruz. İstihdam olması için bunu yapıyoruz.” dedi. Sevim, daha öncede 2 kişiyi İŞKUR aracılığıyla aldıklarını iş başı eğitim sürelerini doldurduktan sonra kalıcı olarak istihdam ettiklerini söyledi.

Sevim, İŞKUR üzerinden alınan 2 işçinin "ödenek yetersizliği" gerekçesiyle iş başı programlarının iptal edildiğini söyledi.

Birçok işçiyle beraber ailelerinde mağdur olduğunu söyleyen Sevim, “En azından bizim bölgede ihtiyaç sahibi birçok insan İŞKUR üzerinden ailesini geçindiriyor. Bu uygulamanın bir an önce eskisi gibi yürürlüğe girmesini istiyoruz. Yetkililere çağrımız bizim gibi bu uygulamanın iptal edilmesiyle birçok insan mağdur oldu. Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esnafın desteklenmemesi durumunda iççi çıkarmak zorunda kalacaklarını vurgulayan Sevim, “16 kişiye maaşlarını asgari ücret şeklinde düzenli ödüyoruz. İş yerimizdeki resmi bütün prosedürlerimiz de resmi bir şekilde gerçekleşiyoruz. Büyük geliri olmayan esnaflar ne yapacak? İŞKUR, üzerinden aldıkları bu işçileri çıkaracaklar. Esnaf, kazanacaklar ki o işçilere maaş versinler. Esnaf, kazanamadığında, devlet destek vermediğinde fazla işçileri çıkarmak zorunda kalacaktır. Bugüne kadar karımızdan kıstık, insanlar aç kalmasın istedik ancak yetkililer bizim insanlara verdiğimiz değeri vermedi. Bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmelidir.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir