• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Gaziantepli çocukların Kur`an ve oruç sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep'te de camiler çocuklarla dolup taştı. "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla açılan yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar, camiye gelmeyi ve Kur'an-ı Kerim dersi almayı çok sevdiklerini dile getirdiler.

Şehrin tek dört minareli camisi olan Ali Erçelebi Camisi'nde kursa katılan çocuklar, manevi atmosferin yaşandığı Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. İlahi kelamın yanı sıra ibadetler ve güzel ahlak bilgileri de öğretilen çocuklardan çoğu, kurs vesilesi ile ilk oruç deneyimlerini yaşıyor.

Yaşları 5 ile 12 arasında değişen yaklaşık 50 öğrenci, Kur'an ayında hem Kur'an-ı Kerim öğreniyor hem de oruçlarını tutuyorlar. Çocuklardan kimi 3 yıldır oruç tutarken kimi de oruç ile yeni tanışıyor. Çocukların Kur'an- Kerim ve oruç sevinci ise adeta yüzlerine yansıyor.

Kur'an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verildiği kursta öğrencilere ayrıca Ramazan ayı ve orucun faziletleri hakkında da bilgi veriliyor. Kur`an kursuna katılan çocuklar duygularını İLKHA ile paylaştılar.

Kur`an kursuna katılan ve 2 yıldır oruç tuttuğunu söyleyen Ali Kılıç, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte camide açılan kursa katıldığını söyledi. Kılıç, "Camiye geliyorum. Yaz tatili başladı. Ramazana denk geldi. Zamanımızı çok iyi değerlendirmek için camiye Kur'an öğrenmeye geliyorum. Ramazan ve Kur'an ayındayız. Bu ayı çok iyi değerlendirmek istiyorum. Bundan dolayı Kur'an-ı Kerim dersine geliyorum. Kur'an'ı öğrendiğim için şanslıyım. Burada hocalarımız bize Kur'an-ı Kerim öğretiyor. Camide zamanım çok iyi geçiyor. Sabahleyin saat 09.00'da camiye geliyoruz. Öğle saatine kadar Kur'an-ı Kerim dersi alıyoruz. Öğle namazımızı kıldıktan sonra da hocamız bize dini dersler öğretiyor. Kur'an-ı Kerim okumayı seviyorum." dedi.

Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için yaz Kur'an kurslarının kendileri için bir fırsat olduğunu belirten Mehmet Burak Demir, şunları söyledi: "Ben bu yıl 10'uncu sınıfa geçtim. Yaz tatilinde Kur'an dersi almak için camiye geldim. Yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim'i okumak istiyorum. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek ileriki senelerde bizim için daha iyi olur. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek insanı hakikate götürür. Önceki senelerde dedemle Kur'an-ı Kerim'i çalışıp öğreniyordum. Bu sene de camiye geldim. Şu an Kur'an-ı Kerimi öğrendim. İnşallah bu yıl tevcidi öğreneceğim."

Camiye gitmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Ramazan Kamış, "3 yıldır camiye Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye geliyorum. Kur'an-ı Kerim'i camide öğrendim. Bu güzel bir duygu. Kur'an-ı Kerim'i öğrenince elimize cennet geçiyor. Namaz kılmayı, ahlakı ve edebi öğreniyoruz. Ramazan ayında ve Kadir Gecesi'nde Kur'an okunursa daha fazla sevaplı olur. Normal zamanlarda eğer bir günah işlerseniz bir günah yazılır. Bir sevap işlerseniz ya da bir farz yaparsak 10 sevap yazılır ama Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'nde daha çok sevap yazılır. Kur'an-ı Kerim'i okuyunca kendimi çok rahat hissediyorum. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek çok güzel oluyor." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim ayında Kur'an'la tanışmanın sevincini yaşadığını dile getiren Ahmet Üner, "Bu ayı ve yaz tatilini iyi değerlendirmek için camiye geliyoruz. Bütün arkadaşlarımın da camiye gelmesini isterim. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için mutlaka camiye gelmeliyiz. Kur'an-ı Kerim'i bu yaşta öğrenmeliyiz. Sokakta boş boş gezeceğimize zamanımızı iyi değerlendirip, camiye gelmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk defa oruç tuttuğunu ve Kur'an-ı Kerim'le tanıştığı için büyük heyecan yaşadığını belirten Tarık Safvan Yıldırım da "Ramazan ayındayız. Ramazan ayı çok mübarek bir ay olduğu için biz hem orucumuzu tutuyoruz hem de camide Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Vaktimizi Kur'an-ı Kerim öğrenerek değerlendiriyoruz. Boş boş sokakta dolaşmaktansa camiye gelip Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz." dedi.

Safiye Merve Öztürk ise "7 yaşında Kur'an-ı Kerim'e geçti. Kur'an-ı Kerim'i seviyorum. Hocamız bize bu 2 ayda hatim indireceğimizi söyledi. Camimizi seviyoruz. Her yıl yeni hocalarımız geliyor. Bize Kur'an-ı Kerim öğretiyorlar. Burada güzel arkadaşlıklar ediniyoruz. Yaz Kur'an kursunu seviyoruz." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir