• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Zulme Karşı STK`lara Birlik Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Okullardaki Başörtüsü zulmüne dikkat çekmek amacıyla Tesettür seferberliği Platformu (TESSEP), 8 Mart Perşembe günü Gaziantep`te kitlesel bir basın açıklaması yapacak.
 
Tessep Gaziantep sözcüsü Gaziantep İlim-Der başkanı Mustafa Özaslan, Gaziantep`in 8 Mart 2012 Perşembe günü Tessep tarafından başörtüsü zulmüne dikkat çekmek amacıyla kitlesel bir basın açıklamasına ev sahipliği yapacağını belirterek özellikle Gaziantep`teki İslami Sivil Toplum Kuruluşları ile hak ve özgürlüklerden yana olan camiaların basın açıklamasına destek vermelerini istedi.
 
Özaslan, "Basın açıklamasıyla Gaziantep`imizde okullarda hala başörtüsü sorunun devam ettiğine, başörtülü çocukların eğitim hakkının gasp edilmesine dikkat çekmek istiyoruz. Bunu kamuoyuna duyurarak zulmü kınamayı hedefliyoruz. Bunun için bu konuda duyarlı olan tüm STK`ları, insani Hak ve Özgürlükler konusunda adım atmak isteyen tüm sivil toplum kuruluşlarını bu yapılacak etkinliğe destek vermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Özaslan, ayrıca basın açıklamasına destek verecek STK`larla atılacak adımlar için istişare edileceğinin de altını çizdi.
Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir