• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Tarihi Anzele sıcaktan bunalan çocukların mekânı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi Kesmeli Sokak'ta bulunan tarihi Anzele havuzu, çocuklarını oyun alanına döndü.

Havaların ısınmaya başlamasını fırsat bilen çocuklar, soluğu süs havuzlarında aldı. Özellikle Sur'daki Anzele Parkı`nda bulunan havuza akın eden çocuklar, renkli görüntüler oluşturuyor.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan tarihi Diyarbakır Surlarının yakınında, türkülere konu olan Anzele suyu ve havuzu aşırı sıcaklardan bunalan çocukların mekânı oldu.

Havuz keyfi sonrasında güneşlenen çocukları çevredeki vatandaşlar ilgiyle izliyor. Havuzun etrafında yeterli miktarda güvenlik önleminin bulunmaması ise çocuklar için tehlike oluşturuyor.

Çocukların, tehlikelere aldırış etmeden yarım metrelik derinliği olan süs havuzunda yaptıkları akrobatik hareketler ilgi çekiyor.

"Deniz olmadığı için burada yüzüyoruz"

Yıllardır Anzele`de serinlediğini söyleyen Remzi Yıltaş (14), "Burası bizim mahalledir. Burada her gün serinliyoruz. Havada tek bulut yok. Havalar sıcak olduğu için havuzda serinliyoruz. Paramız olmadığı için zengin havuzlarında yüzemiyoruz. Allah vermiş, yüzüyoruz." dedi.

Havalar sıcak olduğu için Anzele`ye geldiklerini belirten Muratcan Kükrem ise, "Temiz bir sudur, herkes faydalanabilir. Suyu iyidir, çocuklar ve anneler gelip ayaklarını suya sokuyorlar. Oruçlu olan ablalar gelip yüzünü yıkıyor. Günde 3 saat Anzele`de yüzüyoruz." şeklinde konuştu.

Kardeşi ile beraber gelen Yusuf Yaltaş ise "Şehrimizde deniz olmadığı için burada yüzüyoruz. Havalar sıcaktır, haftada en az bir defa burada bir saat ya da 2 saat gelip yüzüyoruz." diye belirtti.

Anzele`nin, çocukluğunun vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Abdurrahim Yılmaz, "Diyarbakır`da yer altı kaynakları çoktur. Anzele, Allah`ın emriyle yer altından çıkan doğal bir kaynaktır. Belediyeden talebimiz, Anzele`de çocuklar baş üstü suya atlamaları sonucunda beyin kanaması tehlikesi ile karşı karşıyadır. Her yerde taşlar mevcut. Bizim çocuklar ancak buraya kadar gelme imkânına sahiptirler. Eskiden Hz. Süleyman`ın yanında havuzlar vardı ancak olaylar nedeniyle kapandı. Çocuklarımız burayı seviyorlar, buraya çeki düzen verilsin." İfadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge, Abdurrahman Tetik- İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir