• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Van Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım faaliyetleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ramazan ayı dolayısıyla Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere iaşe paketi, ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Konuyla ilgili Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde Genel Sekreter Yalçın tarafından yapılan açıklamada, kayıtlı 2 bin 500 aileye iaşeye paketi verileceği belirtildi.

Yalçın, “Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız bünyesinde kayıtlı bulunan 2 bin 500 aileye iaşe paketi vermek üzere bir alışveriş yaptık. Aynı zamanda şahsi müracaat eden ihtiyaç sahibi kimselere de iaşe paketi yardımımız yapıldı. Bu arada Ramazan münasebetiyle ve 12 ay boyunca çalışan Mobil Aşevi TIR`ımız, iftar vermek üzere bütün ilçelerde iftar programlarına devam ediyor. Aşağı yukarı ilçelerde 500, bin, bin 500 ve 2 bin kişilik sofralar oluşuyor. Bu nedenle şehir merkezimizdeki iftar çadırı veya sofrası uygulamalarını ilçe belediyelerine bırakmış durumdayız.” dedi.

Sosyal yardım yapılacak aileler için tespit çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

“Merkezdeki Tuşba, Edremit ve İpekyolu Belediyelerimizin hizmetlerini siz takip ediyorsunuz. Burada Sosyal Yardım olarak da 180 aileye nakdi yardımda bulunmuş durumdayız. İaşe paketlerimizin içerisindeki muhtevayı kutularımızın üzerinde görebilirsiniz. Önemli bir miktar ve önemli yiyecekler var. Aynı zamanda bir yıl sosyal yardım yapacağımız ailelerin demografik yapısını, muhtaçlık durumunu ilçe belediyeler ve kaymakamlık sosyal yardım fonlarıyla yeniden taramaya başladık.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir