• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Ekonomiye ve teknolojiye hükmettiğimiz sürece güçlü olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜBİTAK için yapılan projelerle dereceye giren öğretmenler plaketleri verildi. Bitlis öğretmen evinde dereceye giren öğretmenlere verilen iftar yemeğinin ardında plaket takdim edildi.

Programda bir konuşma yapan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, "Biz güçlü olduğumuz sürece, ürettiğimiz sürece, ekonomiye ve teknolojiye hükmettiğimiz sürece güçlü olacağız." dedi.

Ortaöğretim ve lise düzeyinde Bitlis merkez ve 6 ilçesinde toplam bin 619 proje hazırlandı. Van bölgesine bağlı 8 il içerisinde Bitlis TÜBİTAK'a kabul edilen projeler içerisinde birinci oldu. Ortaokul öğrencileri arasında hazırlanarak başvurulan bin 19 projeyle Türkiye'nin en yüksek başvurusu oldu. TÜBİTAK'ın Van bölgesine bağlı 8 ilde kabul ettiği 50 projenin 27'si Bitlis iken, liseler düzeyinde kabul edilen 100 projenin 23'ü Bitlis'e ait. Matematik dalında ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, elde edilen başarının küçümsenecek rakamlar olmadığını dile getirerek, Bitlis'i temsil edip dereceye giren öğretmenleri tebrik etti.

"Ortadoğu'da ağıtlar Türkçe, Kürtçe, Arapça iken zafer çığlıkları ise İngilizcedir"

Teknolojinin önemine dikkat çeken Korkmaz, "Emperyalistler demokrasi adıyla girdikleri her yeri cehenneme çevirerek sadece insanları katlediyorlar. Irak, Suriye, Afganistan, Libya, Yemen'de yapılanlar ortadadır. Suriye'de bugüne kadar bu kirli savaşta 480 bin insan hayatını kaybederken, 700 bini sakat kaldı ve 7 milyon da yurdundan göç etti. Bugün Ortadoğu'da ağıtlar Türkçe, Kürtçe, Arapça iken zafer çığlıkları ise İngilizcedir. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Biz güçlü olduğumuz sürece, ürettiğimiz sürece, ekonomiye ve teknolojiye hükmettiğimiz sürece güçlü olacağız." dedi.

"Danışmanlığını yaptığınız öğrenciler Türkiye'de çığır açacaklar"

Savunma sanayinde Türkiye'nin son 300 yılın en güçlü döneminde olduğunu vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi:

"Elbette biz güçlü olduğumuz zaman dostlarımıza güven, düşmanlarımıza beş defa şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini söyleyeceğiz. Güçlü olmak böyle bir şeydir. Onun için sizin yaptığınız projeler bizim için çok önemlidir. Belki bugün çok küçük adımlardır. Ama ileride danışmanlığını yaptığınız o öğrenciler emin olun Türkiye'de çığır açacaklar. Dikkat edin bir insan bir ülkeyi taşıyor. Bakın dünyada robotun babası bilinen ve ilk robotu bulun El-Cezeri hazretleridir. Sadece robotu mu? Hayır. Havuz sistemini, dörtlü kapı kilit sistemlerini, bu örnekleri çoğaltabiliriz. Onun için yaptığınız çalışmaları hiçbir zaman küçük görmeyin." diye konuştu.

Program, dereceye giren öğretmenlere plaketlerinin takdim edilmesinin ardında sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir