• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
HÜDA PAR`dan Rakka`daki sivil katliamlara ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi, IŞİD'in kontrolü altında bulunan Rakka'ya düzenlenen operasyonlarda yaşanan sivil ölümlere dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bu aziz ve mübarek günlerde İslam coğrafyasının değişik yerlerinden gelen katliam haberlerinin yüreklere adeta kor düşürmekte ve hemen yanı başta yükselen feryatların arş-ı alayı titrettiği ifade edildi.

Son bir ayda ve özellikle ABD`nin başını çektiği koalisyonun 2 Haziran`da Rakka`da başlattığı operasyonda katledilen sivil sayısı binlerle, yerini-yurdunu terk edenlerin sayısı ise yüz binlerle ifade edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Musul`da da durumun farklı olmadığı, sivil ölümlerin ürkütücü bir hal aldığı ve muhacir duruma düşürülen insan sayısında her geçen gün fazlalaşma olduğu gözlenmektedir." denildi.

"ABD`nin sivil katliamları gizlenemez boyutta"

Açıklamanın devamında, "Şeytani emellerini farklı kisvelere büründürerek İslam ülkelerine müdahalede bulunan ve bu ülkelere ölüm, zulüm, kan ve gözyaşından başka bir şey götürmeyen ABD, etnik temizlik yapılmak üzere geliştirilen kimyasal silahlar kullanmak suretiyle topraklarımızı siyonizm lehine insansızlaştırmaya çalışmaktadır. Koalisyonun başını çeken ABD`nin bu yöndeki sivil katliamları o kadar çoğalmış ve gizlenemez boyuta gelmiş ki bu husus ABD ve siyonizmin güdümündeki BM ve ilgili kuruluşların dahi gündemine girmektedir." ifadelerine yer verildi.

BM'nin Suriye Araştırma Komisyonu'nun başkanı Paulo Pinheiro'nun, İnsan Hakları Komisyonu'nda yaptığı, "DSG'nin Rakka'da ilerlemesi için ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen yoğun hava saldırıları sarsıcı sivil ölümlerine neden olmanın yanı sıra 160 bin kişinin de yerinden edilmesine yol açtı." şeklindeki sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada,  ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) ise Rakka ve Irak'ın Musul kentinde kara birliklerinin topçu ateşi sırasında "beyaz fosfor" kullandığı uyarısı yaptığı aktarıldı.

"ABD bütün dünyanın gözünün içine baka baka fosfor kullandığını itiraf etmekte"

Açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu: "Katliamlarına kılıf bulma konusunda uzman olan ABD ise bütün dünyanın gözünün içine baka baka fosfor kullandığını itiraf etmekte, ancak fosforu hedef belirleme ve işaretleme amacıyla kullandığını söyleyerek bütün dünyayla adeta alay etmektedir. ABD, İslam Coğrafyasından kendisine dost ve müttefikler bulmaya devam ettikçe coğrafyamız bu zulümden kurtulamayacak, başta ABD`nin müttefikleri olmak üzere herkes bu zulümden nasibini alacaktır."

"Büyük Şeytan ABD`nin dostluk ve müttefikliğine asla güvenmemeli"

Bu topraklarda aziz İslam`ın adalet güneşi altında asırlarca barış ve kardeşlik içinde yaşayan birbirinden çok farklı aidiyet ve milliyetlerin, mevcut duruma benzer tarihi tecrübeleri göz önünde bulundurması ifade edilen açıklamada, "Büyük Şeytan ABD`nin dostluk ve müttefikliğine asla güvenmemeli, karşılığı ne olursa olsun kendilerine dayatılan çatışma kapısını hiçbir şekilde aralamamalıdırlar. ABD`nin hedefinde olan bütün devlet ve yapılar, kendi aralarındaki ihtilaflarını en azından bir süreliğine ertelemeli ve ortak hareket edebilecekleri birliktelikler oluşturmalıdırlar." diye belirtildi.

"Müslümanları topraklarımızda süren savaşlara çözüm bulmak için güç birliği yapmaya davet ediyoruz."

Açıklamanın sonunda, "HÜDA PAR olarak vahşi hırs ve ihtirasları yüzünden bu coğrafyayı topyekûn ateşe vermeye çalışan ABD ve avanelerini gerçekleştirdikleri katliamlarından dolayı şiddetle lanetliyor, insan olma erdemine sahip her bir ferdi ve bütün Müslümanları topraklarımızda süren savaşlara çözüm bulmak için güç birliği yapmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir