• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
IHO EBRAR`dan muhtaç ailelere Ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR Türkiye'deki yardımları kapsamında Şırnak, Denizli ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde muhtaç ailelere Ramazan ayı dolayısıyla gıda paketi dağıttı.

Şırnak

Merkezi Hollanda`da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, Şırnak'ta faaliyet yürüten Nuh Eğitim-Der aracılığıyla ihtiyaç sahibi onlarca aileye gıda kolisi ulaştırdı.

Yapılan yardım hakkında açıklama yapan Nuh Eğitim-Der Başkanı Nurettin Tatar, IHO EBRAR`ın Belçika`da yaşayan hayırseverin desteği ile gönderdiği yardımları, 30 koli gıda olarak fakir ailelere dağıttıklarını belirtti.

IHO EBRAR`ın uluslararası yardımlarının yanı sıra Türkiye`deki yetim ve fakir ailelere yönelik yaptığı nakdi ve ayni yardımlarla dikkat çektiğini ifade eden Tatar, şunları kaydetti:

"IHO EBRAR`ın yetim ve muhtaç ailelerin yanında hep var olduğunu biliyoruz bu konuda kendini kanıtlamış bir kuruluştur. Tarafımıza gönderdikleri 30 koli gıda paketini, mağdur 30 aileye ulaştırdık. Ailelerimiz de IHO EBRAR`ın yardımları nedeniyle mutlu oldular. Onların hayırlı dualarını aldık. Allah hayırlarını izzet-i dergahında kabul buyursun. Mağdur aileler adına biz de derneğimizce kendilerine teşekkür ediyoruz."

Denizli

Dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine  ulaşarak yüzlerini güldüren İHO EBRAR Türkiye'nin Denizli ilinde de onlarca muhtaç ailenin yüzünü güldürdü.

Ramazan ayı münasebetiyle temel ihtiyaç gıdalarının yer aldığı Ramazan kolileri, daha önceden tespit edilen muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Umut Kervanı Denizli Temsilcisi Nuri Çelik, Ramazan ayında paylaşmanın önemine dikkat çekerek, "Ramazan ayının bizlerden istediği bir husus da ihtiyaç sahibi ailelerin durumlarını anlayarak onların yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa anlamaya çalışmaktır. Bu münasebetle dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak onlara destek olmaya çalışıyoruz. Fakat unutmamamız gereken bir husus da şudur ki; ihtiyaç sahibi aileler her zaman olmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu yardımların Ramazan ayında olduğu gibi bütün bir yıl devam etmesi gerekiyor. Onun için temennimiz bu yardımların hayırseverler tarafından sürekli devam etmesidir. Böylece bizler de hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, Diyarbakır`ın Silvan ilçesindeki muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Merkezi Hollanda`da bulunan IHO EBRAR; Umut Kervanı Vakfı üyesi Silvan Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği (ÜMMET DER) aracılığıyla yardıma muhtaç onlarca aileye, içerisinde gıda bulunan ramazan paketi ulaştırdı.

Yapılan yardım dağıtımıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Silvan Umut Kervanı Vakfı Temsilcilerinden Selman Biçen, ‘`IHO EBRAR, her yıl Avrupa`da yaşayan hayırseverlerin desteği ile gönderdiği Ramazan paketlerini bizlerin aracılığı ile yardıma muhtaç ailelere dağıtıyor. Silvan`da da Umut Kervanı aracılığı ile her yıl yardıma muhtaç ve yetim ailelere gıda, giyim ve nakdi yardımları ulaştırıyor. Yardımların ulaştırıldığı yardıma muhtaç ailelerin hayır duasını alıyoruz. Bu dualar bizleri mutlu ediyor. Ulaştırdığımız her bir yardımda aldığımız hayır duaları, bizleri daha fazla yardım dağıtmaya teşvik ediyor. Allah bu yardımlara vesile olan tüm hayırseverlerden razı olsun." dedi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir