• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...
Batmanlı çiftçilerin mağduriyeti sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan bir türlü su alamayan çiftçilerin sıkıntısı bitmek bilmiyor. Sulama kanalından mısır tarlaları için su alamadıklarını söyleyen merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından şikâyetçi.

Tarlalarını kurumasın diye bin bir türlü güçlükle sulayan çiftçiler, tarlalarının altından geçen Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan havuzlarına vana takılmadığı için faydalanamadıklarını belirterek, yetkililerin yaşadıkları soruna bir çözüm bulmasını bekliyorlar.

Yaşadıkları sorunu defalarca bildirmelerine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini ifade eden çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, "Kanalda su var ama faydalanamıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Mağduriyetinin son bulmasını isteyen Gönülaçar, "Bütün herkesin suyu geliyor, sadece bizim suyumuz gelmiyor. Su borumuz burada. Ortadaki geliyor ama bizimki gelmiyor. Sol Sahil Sulama Birliği, 'Çiftçi Kayıt Sistemi'niz (ÇKS) yok.' diyor. ÇKS yok ama bütün araziyi babamın, amcamın adına ben işletiyorum. Bu sene yeni ektim ve doğrudur, size üye değilim. Gelip üyeliği yaparım ama istiyoruz ki suyumuz gelsin. Orta taraftan su geliyor ama buraya akmıyor. Kendi imkânlarımızla su çekiyoruz." dedi.

Sadece kendi sularının akmadığını sözlerine ekleyen Gönülaçar, "Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı 'Gidip dolaşmışız, bütün mısırlar sulanmış.' diyor ama bizim hiçbir mısırımız sulanmamış. Kendi imkânlarımızla, traktörle günlük 250 TL mazot parasını verip, 24 saat nöbet tutuyoruz ve 200 metre buraya su getiriyoruz. Herkesin var, sadece bizim suyumuz yok. Gelip bir çare bulsunlar. Sol Sahil Sulama Birliği yetkilileri bir gün dahi buraya gelmediler. Sol Sahil Sulama Birliği uğraşmadığı için suyumuz yok. Mağduriyetimiz devam ediyor. Sayın Valimize sesleniyoruz: Bir çare bulun bize." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir